7. marraskuuta 2023

Joulutorttukierteet ♥

Sunnuntaiaamuna iski pakonomainen tarve leipoa jotain. Koska kauppareissu ei innostanut ja leivontaan sopivat ainekset oli vähän vähissä, täytyi keksiä jotain simppeliä, johon nyt vain sattui ainekset kotoa löytymään. Pakastimesta löytyi torttutaikinalevyjä ja jääkaapista ehkä viime jouluksi ostettu, avaamaton luumumarmeladipurkki, joten joulutorttujahan niistä sitten syntyi. Halusin kokeilla K-ruoka -lehdestä löytynyttä vinkkiä joulutorttukierteistä, huolimatta palautteista, joiden mukaan nuo olisi hieman haastava saada onnistumaan. Mutta pakkohan niitä oli kokeilla ja ihan hyvin onnistui. Tosin tein ne hieman toisin kuin mitä alkuperäisessä ohjeessa neuvottiin. 

Tein torttulevyistä hieman ohuempia kaulimalla niitä pidemmiksi. Marmeladia en laittanut kovinkaan paksua kerrosta, mutta kuitenkin niin, että se maistui just sopivasti. Käsiä ja leivonta-alustaa putsasin vähän väliä marmeladista, jottei se sotkenut taikinaa. Ja paistoin tortut paperisissa viinerivuoissa ja hieman alkuperäistä ohjetta kauemmin.


Ei mun kierteet maailman kauneimpia ole, mutta kelpasi mulle ja muille meidän sakista.

Joulutorttukierteet
(12kpl)

6 pientä torttutaikinalevyä
vajaa 1 dl paistonkestävää luumumarmeladia
Voiteluun:
1 kananmuna
Koristeluun:
tomusokeria

  Lado torttutaikinalevyt alustalle ja anna sulaa pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli levyt yksitellen hieman pidemmiksi, ei leveämmiksi. Yhden levyn pituus saa olla noin 18cm. 
  Levitä kolmelle torttulevylle ohut kerros marmeladia. Nosta toiset taikinalevyt päälle. Leikkaa levyt taikinapyörällä tai terävällä veitsellä pituussuunnassa neljään osaan. Ota taikinasuikaleen päistä kiinni, kiepauta kierteelle, kääri sykerölle ja nosta paperiseen viinerivuokaan. Käännä taikinasuikaleen päät alle piiloon. Nosta vuoat pellille ja voitele tortut kananmunalla.
  Paista torttuja 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä. Mun tortut oli uunissa noin 18 minuuttia. Koristele jäähtyneet tortut tomusokerilla. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti