18. marraskuuta 2023

Hävikkiherkkuna rikkaat hodarit ♥

Meillä on sairastettu aika huolella koko perheen voimin viimeinen reilu viikko ja sen myötä syömiset on olleet vähän mitä sattuu. Just siinä ennen pöpön iskemistä ehdittiin ostaa jääkaappiin jos vaikka mitä, mutta kun niitä olisi pitänyt syödä/jatkojalostaa, ei vaan sitten jaksanutkaan. 

Isänpäiväviikonlopuksi tuli ostettua hodarisämpylöitä, joista osa toki tuli syötyä perinteisesti nakkien kera, mutta osa meinasi jäädä leipälaatikkoon homehtumaan. Jostain kuitenkin muistui mieleen Vaasan reseptilappusesta poimittu rikkaiden hodareiden ohje, joten sämpylät tuli syötyä sitten kermavaahdon ja mansikkahillon kera. Tuoreet marjat olisi tähän sopineet, mutta kun ei kauppaan päässyt, niin mentiin sillä mitä kotoa sattui löytymään.

Köyhissä ritareissa, rikkaissa ritareissa tai tässä tapauksessa rikkaissa hodareissa ei ohjeena tietysti ole mitään uutta tai ihmeellistä, mutta koska tämä on niin isosti mun lapsuuteen liittyvä juttu, niin laitetaan ohje kuitenkin jakoon. Kuva on taas kaikkea muuta kuin kaunis, mutta eipä voi mitään. Ohje on onneksi parempi. :DRikkaat hodarit
(4kpl)

4 hot dog-sämpylää
1 kananmuna
2 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
Paistamiseen:
voita
Lisäksi:
kermavaahtoa 
hilloa
marjoja halutessa

  Vatkaa munan rakenne rikki, lisää joukkoon maito ja vaniljasokeri. Halkaise sämpylät kahteen osaan. Kasta sämpylät munamaidossa ja paista pannulla voissa molemmin puolin kauniin kullanruskeiksi.
  Tarjoa marjojen, hillon ja kermavaahdon kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti