2. kesäkuuta 2014

Uusi ystävä palasina - nyhtökanapurilaiset vol 1

Kuljen näissä ruokatrendeissä edelleen hieman jälkijunassa. Pulled chicken tai tuttavallisemmin nyhtökana on vilahdellut useammassa blogissa ja ruokasivuilla jo hyvän tovin, mutta vasta nyt sain aikaiseksi tuota kokeilla. Sopivaa ohjetta ei tarvinnut sen kummemmin etsiä, kun suunnitelmistani tietämättä kaverini linkkasti hyväksi havaitsemansa ohjeen. Tämä tuli kyllä kuin tilauksesta, sillä viime aikoina reseptien metsästys ei oikein ole innostanut. Tämä ohje on lähtöisin Yhteishyvästä. Muuten tein ruoan ohjeen mukaan, mutta sambal oelekin määrän puolitin, että ruokaa saattaisi perheen pieninkin syödä. Maustekastikkeen joukkoon lisäsin vielä ripauksen suolaa. Broilerin kypsennysaikaa ei ollut mitenkään täsmällisesti ilmaistu, mutta meillä broileri oli uunissa reilu kaksi tuntia. Itse kaipasin makuun enenmmän ytyä ja syvyyttä ja osan siitä tekisi todennäköisesti reilumpi annos sambal oelekia. Tyttö puolestaan ihastui tähän suunnattomasti ja kuulemma tätä on tehtävä toistekin. Sämpylät tein aiemmin hyväksi havaitulla ohjeella sillä erotuksella, että en edes yrittänyt laittaa mitään siemeniä niiden päälle. Ei ne siinä kuitenkaan olisi pysyneet. Vaikka tämän ruoan valmistus ottikin aikaa, niin olihan se jälleen kerran kaiken vaivan arvoista.




Nyhtökanapurilaiset

500g broilerin fileepihviä
Maustekastike:
4rkl fariinisokeria
3rkl soijaa
2rkl tomaattipyreetä
2rkl punaviinietikkaa
2cm:n pala tuoretta inkivääriä raastettuna
2 valkosipulinkynttä murskattuna
1-2tl sambal oelekia
ripaus suolaa
Lisäksi:
salaattia
sulatejuustoviipaleita
tomaattia
kurkkua
punasipulia
chili- ja valkosipulimajoneesia

  Sekoita maustekastikkeen ainekset. Siirrä pihvit uunivuokaan ja valuta päälle maustekastike. Peitä vuoka foliolla. Nosta vuoka 150-asteiseen uuniin tai grillin ylätasolle miedolle lämmölle ja anna pihvien kypsyä hiljalleen parin tunnin ajan. Grillissä kypsennettäessä siirtele fileitä välillä, jotta ne eivät tartu vuokaan. Lisää tarvittaessa muutama lusikallinen vettä.
  Ota ylikypsät pihvit kastikkeesta ja revi haarukalla ohuiksi säikeiksi. Lisää lihat takaisin lämpimän kastikkeen joukkoon.
  Lämmitä sämpylät ja täytä kasviksilla, kastikkeilla, juustolla ja broilerilla. 

3 kommenttia:

  1. Tätä minunkin tekisi mieli testata!! Siinä Jenni Häyrisen Parempaa roskaruokaa -kirjassakin taisi olla joku nyhtökanaohje, ajattelin sitä kokeilla. Kunhan vaan saa nuo synttärihöösäykset ensin alta pois! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyisi hommata itselle tuo kirja, siitä kun oon kuullut pelkkää hyvää. Malttamattomana odotan, että mitähän herkkuja juhlilla tarjoat :)

      Poista
    2. Aika simppeleillä jutuilla mennään. Sit kun tulee kylään se lähes 40 hlöä niin ei millään aika ja jaksaminen riitä tekeen mitään kauhean erikoisia juttuja. Mutta eiköhän kaikkien mahat saada täyteen joka tapauksessa! :)

      Poista