7. kesäkuuta 2014

Killer Tofu!!! - eipäs kun tofu-kaalilaatikko

Tofu ei yleensä kuulu mun suosikkiaineksiin, mutta tytön pyynnöstä suostuin sitä johonkin ruokaan laittamaan. Eihän se tofu sinänsä pahaa ole, mutta jotenkin mua vaan inhottaa pelkkä ajatuskin sen syömisestä. En ymmärrä mistä tämä vastenmielisyys johtuu, sillä yleensä suhtaudun ruokiin ennakkoluulottomasti, enkä muista mitään katastrofaalisia keitoksia tofusta maistaneeni. Ehkä se on vaan sellainen aines, johon on hissukseen totuteltava. Tällä kertaa tofu pääsi kaalilaatikon täytteeksi. Tämä taisi muuten olla ensimmäinen kasvis-kaalilaatikko, jota olen tehnyt, saati syönyt. Ei ruoassa mitään vikaa ollut, mutta ei tämä mun lempiruoaksikaan päässyt. Tyttö sen sijaan tykkäsi. Vähän liian suolaista ruoasta tuli, joten soijaa tai kasvislientä voisi laittaa vähemmän. Lisäksi kaipasin tähän riisiä, kun siihen on tottunut tavallisessakin kaalilaatikossa.




Tofu-kaalilaatikko

750g valkokaalia
1 palsternakka
1 sipuli
2rkl öljyä
1pkt(250g) marinoitua kiinteää tofua
1-2rkl soijaa
ripaus mustapippurirouhetta
ripaus meiramia
Liemi:
3dl vettä
0,5-1 kasvisliemikuutio
0,75dl tomaattipyreetä

  Suikaloi kaali, raasta kuorittu palsternakka ja hienonna sipuli. Kuumenna puolet öljystä laakeassa paistokasarissa, murenna tofupala pannuun ja ruskista murut rapeiksi. Sekoita soija ja mausteet joukkoon ja siirrä murut lautaselle odottamaan.
  Kuumenna loppu öljy ja lisää kaali, sipuli ja palsternakka pannulle. Kypsennä miedolla lämmöllä, silloin tällöin sekoittaen, kunnes kasvikset pehmenevät. Sekoita tofumurut joukkoon ja kaada seos uunivuokaan. 
  Kiehauta vesi, liemikuutio ja tomaattipyree ja kaada se vuokaan. Kypsennä uunissa 175 asteessa tunnin ajan. Peitä vuoka foliolla tai kannella ja anna vetäytyä vartin verran uunista ottamisen jälkeen. 
  Nauti raikkaan salaatin kanssa.

4 kommenttia:

  1. Heippa! Jos tofu oudoksuttaa niin monelle on savutofu helpoimmin lähestyttävissä. Tosin tiedän tapauksen, jossa ensitutustumien senkään kanssa ei ollut kovin menestyksekäs :D Mutta tottumiskysymys varmasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä :) Täytyy kokeilla seuraavaksi sitä, kunhan vaan suostun tyttöni mieliksi tofusta ruokaa laittamaan. Itseäni ärsyttää ennakkoluuloinen asenteeni tofua kohtaan, joten ehkä siitä on syytä hankkiutua eroon.

      Poista
  2. Tää vaikuttaa kivalle ohjeelle, pitää testata. Hyvä vaihtoehto soijarouheelle tuo tofu kaalilaatikossa. Komppaan edellistä kommentoijaa, savutofu on aika hyvää, jos muuten maustamaton tofu ei innosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä mun tosiaan täytyy antaa savutofulle mahdollisuus :) Soijarouhetta en osaa käyttää ollenkaan. Joskus kauan sitten tein siitä makaronilaatikkoa ja se oli niin pahaa, ettei kukaan suostunut sitä syömään. Mutta luulen, että vika oli kokissa, sillä en tainnut osata valmistaa sitä oikein.

      Poista