12. kesäkuuta 2014

Wouldn't it be nice to have lemon n' ice? - hellepäivän raikas sitruuna-mangosorbetti

Mä oon taas vähän jälkijunassa näiden testailujeni kanssa. Tarkoitus oli tehdä hellepäivien helpotukseksi sitruuna-mangosorbettia Valintatalon ohjeen mukaan, mutta helteet loppui ennen kuin sain sorbetin pakastimeen asti. Jotenkin tämä harmaa, kolea ja sateinen päivä ei luo oikeanlaisia puitteita kylmän herkun nauttimiseen. Sorbetissa ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta jotenkin tämä olisi lämpimällä säällä toiminut paremmin. Jos jotain moitittavaa tästä jälkkäristä pitää löytää, niin ehkä se on tuo tuore minttu. Se ei oikein mun suuhuni tässä yhteydessä istu. Joku toinen sen sijaan saattaa tykätä kovastikin. 

Koska en keksinyt mitään käyttöä ylimääräisille keltuaisille ja tarvitsen valkuaisia vähän myöhemminkin, tein tämän tölkkivalkuaisista. Desi valmista valkuaismassaa vastaa kolmea valkuaista, joten mittaamisessa ei tarvinnut kauheasti päätä vaivata. Mangon osalta jouduin turvautumaan tölkkimangoon, sillä tuoreet olivat vähän turhankin kypsiä. Tämä sorbetti valmistuu kätevästi ilman jäätelökonetta, kulho ja kierrevatkain piisaa.
Raikas sitruuna-mangosorbetti
(6ann.)

3 valkuaista (tai 1dl valmista valkuaismassaa)
1,5-2dl tomusokeria
1 ison sitruunan kuoriraaste ja mehu
150g tuoretta kypsää mangoa tai säilykemangoa valutettuna
0,5dl tuoretta minttua silputtuna

  Vatkaa huoneenlämpöisiä valkuaisia ja tomusokeria kunnes seos on tasaista ja sakeaa, mutta ei vielä kovaa vaahtoa. Lisää sitruunan kuoriraaste ja mehu, soseutettu mango sekä minttusilppu seokseen. Pane kulho pakastimeen ja jäädytä seosta 4-6 tuntia. Sekoita 3-4 kertaa jäätymisen aikana. Kauho tai lusikoi sorbetti tarjolle. Halutessasi voit lorauttaa tilkan likööriä jälkiruokamaljan pohjalle. Nauti heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti