25. kesäkuuta 2014

Tear ya down! - revittyä broileria bbq-kastikeessa

Kummasti miehen loman alettua elämä muuttui niin kiireiseksi, ettei meikäläiselläkään tunnu olevan aikaa julkaista kaikkia niitä juttuja, mitä haluaisin. Juhannukselta oli vielä pari tarinaa odottamassa, eilisistä sämpylöistä puhumattakaan... Mutta pala ja tarina kerrallaan, ei muu auta. 

Eilen innostuin tekemään nyhtökanaa tytön mieliksi. Ylikypsä broileri vei neidin sydämen totaalisesti, eikä edes possuinen kaverinsa tuota ruokaa voita. Itse olen edelleen sitä mieltä, että rasvainen possu on parempaa, mutta eipä näissä broileriruoissakaan mitään vikaa ole. Tällä kertaa muhittelin broilerin ylikypsäksi pannulla bbq-kastikkeessa. Kastike on lähes sama, kuin mitä tein lihapullien seuraksi jokunen aika sitten. Lisukkeiden kohdalla iski laiskuus ja turvauduin pakastelohkoperunoihin ja tytön tekemään salaattiin. Hyvin kelpasi ruoka ja sen mitä eiliseltä jäi, saa laittaa vaikka lounasleipien täytteeksi.




Nyhtökanaa bbq-kastikkeessa
 
5kpl(n.900g) broilerin fileepihvejä
Bbq-kastike:
500g paseerattua tomaattia
1 sipuli
4-5 valkosipulinkynttä
1rkl öljyä
1dl tummaa muscovadosokeria
2rkl tummaa siirappia
2rkl tomaattipyreetä
2rkl HP-kastiketta
1rkl punaviinietikkaa
0,5dl vettä
0,5 tuoretta chiliä
1tl suolaa
0,5tl jeeraa
ripaus pippurisekoitusta
0,5tl savupaprikaa
muutama tippa chipotle tabascoa
1-2rkl soijaa 

  Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet ja kuullota nitä hetki öljyssä. Lisää muut kastikkeen ainekset, kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen poreillen muutaman minuutin ajan. Nosta fileepihvit kastikkeeseen ja jatka kypsentämistä ilman kantta noin kahden tunnin ajan. Kastike saa kiehua hissukseen. Kääntele pihvejä välillä.
  Nosta broilerin fileepihvit kastikkeesta ja revi haarukalla pieneksi silpuksi. Nosta broilerisilppu takaisin pannulle ja sekoita kastikkeen kanssa sekaisin.
  Tarjoa lohkoperunoiden kanssa tai hampurilaisten tai pitaleipien täytteenä.

6 kommenttia:

  1. Beibi sä luit mun ajatukset...meillä ajateltiin syödä näitä viikonloppuna! :) Tänään oli sopivasti kauppassakin broiskua tarjouksessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa, varsinainen ajatustenlukija tosiaan :D Mutta kannattaa kyllä kokeilla, vaikkei possun veroinen herkku olekaan. Harmittelin just etten muistanut ostaa kaupasta patonkia, sillä sen täytteeksi olisi voinut laittaa loput kanat.

      Poista
  2. Nyhtökanaa on selvästi ilmassa, sillä mäkin pyörin juuri tähän koneen viereen vatsa täynnä nyhtistä ja pitaleipää. Nam.

    VastaaPoista
  3. Tosi hyvältä näyttää! Mä olen laittanut noita jämiä pizzan päälle, täytyy sanoa, että sopii sinne ihan törkeen hyvin, eikä sitä lihaa tarvii olla paljoakaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi nyhtökanapizzaaaa...! Haluan heti yhden semmoisen :)

      Poista