6. elokuuta 2014

Eat this! - helppo herkkusieni-tomaattipaistos arkeen

Jos joku haluaa täysin arkisen, mutta helpon ja herkullisen pastavuoan ohjeen, nostaa käden ylös ja huuta "Hep". Ikivanhan ruutuvihkon sivuille raapustettuna odotti löytäjäänsä tomaatti-herkkusienipaistoksen ohje, joka pääsi alkuviikosta testiin, hieman mukaellen tosin. Tämä ohje on siitä kiitollinen, että ainekset ei maksa juuri mitään ja ohjetta voi varioida vaikka kuinka paljon! Tähän voi hyvin käyttää edellisen päivän makaronin jämät, sienet voi vaihtaa vaikka lihapulliin tai kevyesti paistettuihin kasviksiin. Päälle vaan helppo tomaattisoosi ja juusto, niin hyvä tulee!




Herkkusieni-tomaattipaistos

8dl keitettyä makaronia (n.4dl keittämätöntä)
400g tuoreita tai tölkkiherkkusieniä
2-3 sipulia
400g tomaattimurskaa
1,5-2dl kermaa
3 valkosipulinkynttä
0,5tl suolaa
mustapippuria
Pinnalle:
1-2dl juustoraastetta 

  Levitä keitetty makaroni laakeaan voideltuun vuokaan. Ruskista herkkusienet kevyesti pannulla ja levitä makaronien päälle.
  Silppua sipulit ja ruskista niitä kevyesti pannulla. Lisää joukkoon tomaattimurska ja anna seoksen kiehua noin 5 minuuttia.
  Lisää pannulle kerma ja puserra joukkoon valkosipulinkynnet. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada seos vuokaan ja ripottele pinnalle juustoraaste. Kuorruta ruokaa 225-asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia, tai kunnes juusto on saanut kunnolla väriä.

Kääpiölinnassa juhlitaan reilun parin viikon päästä niin blogin kuin tuvan emännänkin ikääntymistä, joten tiedossa on taas jotain kivaa teille lukijoillekin! Tai siis yhdelle onnekkaalle, muut saa tyytyä jännittämään kohtaloaan! Arvonnan polkaisen käytiin, kunhan postipoika tuo viimeisen paketista puuttuvan osasen. Pysykäähän siis kuulolla!

4 kommenttia:

  1. Just suunnittelin iltapäivällä tekeväni jonkunlaisen makaroonilaatikon suppiksista ja tomaatista. Ehdit ensin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauskaa miten samanlaiset aatokset meillä oli :) Se sun laatikko vaikutti oikein hyvältä!

      Poista
  2. Hep! Simppeliä ja hyvää arkiruokaa, ihan parasta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, ei sen arkiruoan aina tarvi tämän ihmeellisempää olla :) Ihanan helppoa ja syötävää, se riittää!

      Poista