23. elokuuta 2014

Onni on.... rakkaat ystävät ja helppo suklaakakku

Mua on kyllä hemmoteltu ihanilla lahjoilla viime päivinä. Jemiinalta sain Iloleipureiden suloisen kakkuvuoan, jolla saa tehtyä kukkakuvioisen kakun. Kyseistä vuokaa olen halunnut jo hyvän tovin, mutta en ole raaskinut sitä ostaa. Jemiinalla on kyllä uskomaton kyky ostaa mulle sellaisia lahjoja, joita olen toivonut pitkään ja hartaasti. Taitaa neiti olla melkoinen ajatustenlukija tai sitten hän vain tuntee mut tarpeeksi hyvin ja tietää mistä tykkään.

Mun oli heti päästävä testaamaan vuokaa ja koska kesäkurpitsoja riittää, leivoin sitten kesäkurpitsa-suklaakakun Helsingin sanomien sivuilta löytämäni ohjeen mukaan. Tosin kuorrutetta en kakkuun tehnyt, sillä halusin tietää miten hyvin kukkakuviot näkyy. Ei ne ihan niin hyvin tulleet esiin kuin toivoin, joten koristelin kakun tomusokerilla. Luulen, että tuon vuoan käyttö vaatii hieman harjoitusta eli tiedossa on paaaaljon kakkuja lähiaikoina. (Just kun päätin jättää herkut taas vähän vähemmälle... ) Kakku itsessään oli aika hassua. Miehen kanssa todettiin, että jostain syystä kakku maistuu hieman kahville, vaikkei tuossa kahvia ollut. Rakeenteeltaan oli hieman murenevainen, mutta silti mehevä ja tuntuu vaan paranevan vanhetessaan. Kakku oli siitäkin loistava, että aineet vain sekoitetaan yhteen puuhaarukalla ja kaadetaan vuokaan. Ei siis ole vaikea tehdä. Lisäksi tämä leivonnainen on munaton. Laitoin tuohon alle kuitenkin tuon kuorrutteen ohjeen, jos joku haluaa kokeilla. Aineksista päätellen luulisi senkin olevan hyvää.




Kesäkurpitsa-suklaakakku

6dl vehnäjauhoja
1,5dl kaakaojauhetta (laitoin tummaa)
4dl sokeria
2dl öljyä
5dl raastettua kesäkurpitsaa
2dl rouhittua hasselpähkinää
2,5tl ruokasoodaa
1,5tl suolaa
1tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
2dl maitoa tai piimää
2rkl perunajauhoja
Kuorrutus:
150g maustamatonta tuorejuustoa
34dl tomusokeria
2rkl kaakaojauhetta
2tl vaniljasokeria
Koristeluun:
kokonaisia pähkinöitä

  Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Sekoita kaikki aineet puuhaarukalla isossa kulhossa. Taikina on melko paksua.
   Nostele taikina kakkuvuokaan ja paista kypsäksi 180-asteisessa uunissa 4045 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Jos tikkuun jää taikinaa, on kakku vielä raaka.
  Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään tasaiseksi tahnaksi ja levitä kuorrutus jäähtyneen kakun pinnalle. Koristele heti. Helppoa, vai mitä?

Eilen sain vieraaksi Koivurannan sakin pikkuisen Viskin kera <3 Viski vei kyllä mun sydämen heti ensi nuolaisusta lähtien. Suunnattoman suloinen ja hyväluontoinen pikkuveijari, josta kasvaa varmasti uskomattoman hieno koira. Ja mukavaa oli nähdä myös itse isäntäväkeä! Nannelta sain lahjaksi pieniä vaahtokarkkeja leivontaan, suuren suklaalevyn, kahvia ja suloisen, emalisen mittakannun, jonka kylkeä koristi mustikat. Suurelle mittakannulle oli kyllä tarvetta ja emaliastiat sattuu olemaan lähellä mun sydäntä <3 Eli erittäin osuva oli tämäkin lahja! Miestä hemmoteltiin oluella ja sattui olla vielä sellainen stout, jota mies ei ollut vielä maistanut. Kovasti oli mieluinen sekin. Pikkumies on eilisestä lähtien jutellut vaahtokarkeille, eikä meinaa millään uskoa, että karkit on mun. Ehkä täytyy toiselle pieni maistiainen antaa siinä kohtaa kun maltan pussin avata. Muuten pikkumies oli melkoinen riiviö vierailun ajan. Ääntä lähti enemmän kuin pienestä kylästä ja parin päivän sokeriannoksen tuomasta virtamäärästä olisi moni sähkölaitos kateellinen. Mutta ilmeisesti Viski ja Nanne tekivät pikkujätkään lähtemättömän vaikutuksen, sillä molempien perään on kyselty vähän väliä. Oli mukavaa Nanne kun poikkesitte! Toivottavasti nähdään pian uudelleen <3 


Kuka on suloinen <3


4 kommenttia:

  1. Kiitos hyvästä kakusta ja kiitos että saimme poiketa!! Ei pelkästään siksi että tauko pitkään ajamiseen teki oikein hyvää! Oli niiiiin ihana nähdä teitä ja ihana päästä lopultakin maistelemaan sun tekemiä herkkuja! <3
    Voi ihana pikkumies! <3 Hän sulatti mun sydämen ihan täysin ihanilla enkelin kiharoillaan!! Erittäin fiksu pikkumies, ja sitäpaitsi pikkupojissa kuuluu olla sitä energiaa!!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikkumies oli kyllä melkoinen riiviö, mutta taitaa osittain kuulua ikään. Ja oli odottanut teitä koko päivän ja kun vihdoin tulitte, ei tahtonut pysyä nahoissaan. Vielä tänäänkin kyseltiin, että missä Viski on :)

      Ja aina kun täällä suunnalla kuljette, niin ootte enemmän kuin tervetulleita <3

      Poista
  2. Onnea kolmevuotiaalle blogille! Joko siitä tosiaan on kolme vuotta kun aloitit?
    Kakku kuulostaa hyvältä, ja mielenkiintoiselta jos siellä on kahvinmakua vaikka ei sisällä kahvia :D
    Bloggailu on kivaa, ja ihanaa on kun löytää tätä kautta ystäviä ja hengenheimolaisia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 On siitä tosiaan jo kolme vuotta! Aika nopeasti aika menee! Enpä ilman blogia olisi sunkaan olemassaolosta tiennut mitään ja olen iloinen, että sun juttuja saan seurata <3

      Poista