Mulla on selvästi jonkinlainen tehospurtti keittokirjahaasteen suhteen, sillä taas sai yhden kirjan ruksata listasta yli. Tosin ei se juuri auttanut, sillä kirpparilta tarttui mukaan mukavan oloinen Herkullista helposti-kirja. Mutta onhan tuolla hyllyssä vielä tilaa... Eilinen ruoka valmistui Itämainen keittiö-kirjan ohjeen mukaan ja oli kyllä siitä harvinainen sapuska, että kelpasi kaikille. Kaikki ruoat, joissa on nuudelia, on muksujen mielestä suurta herkkua. Vähän mä jouduin ainesmääriä muuttelemaan järkevimmiksi, mutta muuten menin kutakuinkin ohjeen mukaan. Ohjeessa käytetyn kirkkaan liemen korvasin kasvisliemellä ja siitakesienet suppiksilla. Alla ohje niillä määrillä mitä minä käytin.
Nuudelikeitto
(Tang Mein)
300g broilerin rintafileetä tai valmiita maustamattomia suikaleita
3-4 kuivattua siitakesientä tai pieni kourallinen suppilovahveroita liotettuna
1 pieni tlk bambunversoja
100g kiinankaalta
1 hento purjo
350g nuudelia
6dl kirkasta lientä (esim. kasvislientä)
2rkl öljyä
1tl suolaa
1/2tl tummaa sokeria
1rkl (vaaleaa) soijaa
2tl kiinalaista riisiviiniä
muutama tippa seesamiöljyä
Leikkaa broilerit ohuiksi suikaleiksi. Suikaloi liotetut ja valutetut sienet (suppilovahverot voi käyttää kokonaisina), bambunversot ja purjo.
Keitä nuudeleita kiehuvassa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja huuhtele kylmässä vedessä. Nosta ne suureen kulhoon. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja kaada se nuudeleille, pidä lämpimänä.
Kuumenna öljy wokkipannussa, lisää reilu puolet purjosta sekä broileri. Paista noin minuutin ajan. Pannu saa olla todella kuuma.
Lisää sienet, bambunversot ja suikaloitu kiinankaali ja paista vielä noin minuutin ajan tai kunnes broileri on kypsää. Lisää mausteet ja sekoita.
Kaada broileriseos nuudeleille, koristele silputulla purjolla ja tarjoile. Lisää tarvittaessa tilkka soijaa.
Kääpiölinnan keittokirjat
(jo käytetyt punaisella tekstillä, poistettavat sinisellä)
1. 1000 cocktailia
2. Alaston kokki (poistettu)
3. Arabialainen keittiö
4. Arto Paasilinnan taivaallinen herkkukirja
5. Baarimestarin parhaat
6. Curryruoat
7. Diabeetikon ruokavalio
8. Eurooppalaisessa keittiössä
9. Farang - modernia aasialaista
10. Grilli- ja fondyyherkkuja
11. Grillikirja
12. Hannah Montana - Hannahin herkkuja
13. Helpot herkut - juhlaruokia
14. Herkkuja Indonesiasta
15. Hyvän olon herkut
16. Hyvää ruokahalua - Kotikokin parhaat ruokaohjeet
17. Ihanimmat piirakat
18. Italian herkut
19. Itämainen keittiö
20. Juhlaleivonnaiset
21. Kansainväliset kotiruokasuosikit
22. Karvinen keittää
23. Keittiön tuliset herkut
24. Keittotieto - kasvisruoat ja kastikkeet
25. Kiinalainen keittokirja
26. Kodin herkkuleivonnaiset
27. Kodin parhaat juhlat
28. Koko perhe keittiössä
29. Kotilieden iso leivontakirja
30. Kotilieden parhaat leivonnaiset
31. Kotilieden suuri keittokirja
32. Kotitalous 7
33. Kuppikakut
34. Kreikka - Välimeren keittiö
35. Kätevä keittokirja
36. Lasten omat synttärikakut
37. Leipää monella tavalla
38. Leivonta
39. Maailman herkut
40. Maailman keittiöt - opas kansainväliseen ruokakulttuuriin
41. Makeat herkut
42. Marjaherkkuja ja muuta hyvää
43. Maukas texmex-keittiö
44. Maukkaita pikkupaloja
45. Me-lehden ruokakirja
46. Menu keittokirja III
47. Mummo Ankan unelmaherkut
48. Murhaavan herkullista
49. Nanny Ogg's cookbook
50. New Yorkin baarimestarien parhaat drinkit
51. Painonvartijat - Klassiset herkut
52. Paras keittokirja No 1. Noutopöytään. Parsaherkkuja. Unelmajälkiruokia.
53. Paras keittokirja No 2. Salaatteja. Grilliin. Piknikille. Ym.
54. Paras keittokirja No 3. Rapuja. Sieniä. Marja- ja hedelmäjälkiruokia. Ym.
55. Paras keittokirja No 4. Äyriäisherkkuja. Nopeaa. Suklaista.
56. Paras keittokirja No 5. Intialaista. Patoja. Pastaa.
57. Paras keittokirja No 10. Kananmunia. Lammasta. Kotileipää. Ym.
58. Parhaimmat ruokasienet ja sieniherkut
59. Pastat
60. Pirkan paras leivontakirja
61. Pirkan parhaat jouluherkut
62. Pirullisen kuuma chilikirja
63. Prinsessojen keittokirja
64. Rottatouille - Mestarirotan reseptit
65. Ruokamatka maailmalle
66. Ruokasuosikit: Italia
67. Ruokasuosikit: Jälkiruoat
68. Ruokasuosikit: Kiina
69. Ruokasuosikit: Kreikka
70. Ruokasuosikit: Meksiko
71. Ruokasuosikit: Sushi
72. Ruokasuosikit: Vokki
73. Ruotsalaisen kokin keittokirja
74. Ruutukokki - Kodin paras keittokirja
75. Seuran herkut - suuri ruokakirja
76. Suloiset suolaiset
77. Superruokia - syömällä terveemmäksi
78. Suussa sulava suklaa
79. Syötävän hyvä olutkeittokirja
80. Syötävän suloiset kuppikakut
81. Taivaalliset täytekakut
82. Tee itse terveyssnapsit, -viinit ja -liköörit
83. Tyylikkäitä thaiherkkuja hetkessä
84. Unelmakakut
85. Uusia makuja Kiinasta
86. Valkokankaan herkkuja
87. Vie kielen - Herkullisia ruokaohjeita hyvän mielen keittiöstä
88. Vietnamilaisen keittiön parhaat
89. Viinanmaustajan käsikirja
90. Vähäkolesterolista ruokaa
91. Värioppia ja sommittelua ruokaan - keittokirja
92. Wok-ruokien parhaat
93. Yksinkertaisesti parasta - Helppojen herkkujen opas
94. Zanuska - Venäläinen keittiö Jäämereltä Kaukasiaan
95. Fun food - Yllätyksellisiä oivalluksia keittiöstä
96. Salaattisuosikit ja parhaat buffetit
97. Tapakset ja antipastot
98. Pieni jäätelökirja suurista nautinnoista
99. Sopat!
100. Kakkutikkarit
101. Kotilieden suuri juhlakirja
102. Lempileivonnaiset
103. Reseptien aarteet sukupolvelta toiselle
104. Paras keittokirja NO 7. Jouluruokaa. Makeisia ja jälkiruokia. Uudenvuodenjuhlat.
105. Paras keittokirja NO 9. Broileria. Sitrushedelmiä. Papuja ja linssejä.
106. Nigella Lawson - Syötävän hyvää
107. Nigella express - hyvää ruokaa nopeasti
108. Gastronaatti
Ihan kivanoloinen itämainen keitto, jota maistaisin kyllä mielelläni. Bambun versot on mulle uusi tuttavuus, olen varmaan niitä jossain itämaisissa ruuissa syönyt, mutten ole ikinä itse ruokiin laittanut. Pitäis varmaan hankkia purkki kotiin, siitähän se sitten lähtisi!☺
VastaaPoistaBambunversojen laaduissa ja mauissa on hirvittävästi eroja, joten kannattaa testailla eri valmistajien tuotteita. Meillä jotkut jää syömättä, kun taas toiset kelpaa ihan hyvin. Mutta muuten on ihan kiva lisä aasialaisiin ruokiin :)
Poista