4. joulukuuta 2014

Kääpiölinna goes kapakka

Nyt voin vihdoin paljastaa, mikä on pitänyt meikäläisen niin kiireisenä viime päivät. Oikeastaan tapahtumaketju sai alkunsa jo vuosi sitten, kun innostuin teettämään yhdestä blogin hyvin onnistuneesta kuvasta ison version ja laitoin sen kehyksiin. Muutama päivä sen jälkeen mies lähti käymään kaljalla yhdessä pienessä baarissa ja kyseli omistajilta, josko taulun saisi laittaa hetkeksi sinne seinälle roikkumaan. Siinä kävi sitten ilmi, että kyseisessä anniskeluravintolassa on kuukausittain vaihtuvat taidenäyttelyt. Aluksi omistajat eivät olleet kovin innoissaan, sillä valokuvat eivät oikein tahdo myydä, mutta kun taulun näkivät, muuttivat mielensä. Ainoa ongelma oli, että koko vuosi, joulukuuta lukuunottamatta oli buukattu täyteen. Muutama päivä myöhemmin sovittiin, että joulukuu olisi mulle varattuna. 

Mutta, kuinka ollakaan, kun on vuosi välissä, niin tottahan koko juttu pääsi unohtumaan. Vielä syksyllä asian muistin, mutta kun en heti ottanut hommaa hoitaakseni, asia unohtui taas. Sunnuntaina sain sitten sähköpostia, jossa kyseltiin, josko homma vielä kiinnostaisi. Noh, tottahan se kiinnosti, mutta vähän hirvitti, sillä valmiina oli ainoastaan se yksi taulu. Kuvat oli onneksi suunnillen kasassa ja vielä maanantaina tuli otettua pari sellaista otosta, joista voisi taulun tehdä. Maanantaina tein lopullisen päätöksen ja suostuin kuvat seinälle toimittamaan. Siksi tässä on saanut juosta etsimässä kehyksiä ja teettämässä ensin koeversioita kuvista ja sitten vielä lopulliset isot kuvat. 

Tänään käytiin ripustamassa taulut seinälle ja pakko myöntää, että tuntui hassulta nähdä itse ottamat kuvat seinällä, saati jättää niitä siihen kaiken kansan katseltavaksi. Mikään kuvauksen ammattilainen en ole, eikä musta sellaista koskaan tule, mutta silti jotkut kuvat vaan sykähdyttävät. Jos ei muita, niin ainakin mua. Toivotaan kuitenkin, että joku noistakin ilahtuisi.

Kuvat löytää Seinäjoen keskustassa sijaitsevan Still Standing ravintolan seiniltä ja siellä kiikkuvat tammikuun alkuun saakka. Tiskillä voi käydä raapustamassa terveiset Kääpiölinnan mustaan vihkoon, jos haluaa :)

Hätäisesti nappasin muutaman kuvan, kun taulut oli seinälle ripustettu. Täytyy käydä vielä uudemman kerran, jos saisi vähän parempia otoksia. Mutta tältä ne näyttävät....
8 kommenttia:

 1. Wau, ihan mahtava juttu!!!!!!! Hurjan paljon onnea!!! ♥
  Vitsi kun asuttas hieman lähempänä, mä olisin jo heti ollut ihastelemassa.
  No, eihän sitä koskaan tiedä mihin suuntaan sitä joululomalla lähdetään ajelemaan.... ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) On tämä vähän jännää! Jos suinkaan vaan näillä nurkilla pyöritte, niin soittele! Käydään vaikka yhdessä olusella.

   Poista
 2. WOW! Oikein hieno, Anu!!!! Mahtava ♥♥♥♥

  VastaaPoista
 3. Upeita otoksia, ja noin lyhyessä ajassa vielä! Kehystettyinä ne saavat vielä sen viimeisen silauksen, ja korostuvat entisestään. Joistakin kuvista tulee itselle tärkeitä, vaikka ei ammattilainen olisikaan niin kyllä sieltä ne omat suosikit aina nousee. Toiset ei välttämättä näe samoin mutta kun itse olet tehnyt kaiken alusta loppuun, niitä katsoo aivan toisin silmin.
  Todella hienoa että sait työsi esille, kohta ne hinkuu niitä lisää. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Onneksi kuvat oli katseltuna valmiiksi, muuten en kyllä olisi tähän pystynyt. Lompakon kohdalta tuo hieman kirpaisi, sillä isot kuvat ovat uskomattoman kalliita. Mutta mitä sitä ei tämän eteen tekisi :) Toivottavasti jokunen taulu menisi kaupaksikin.

   Poista
 4. Wautsi! Taulut on kyllä paikkansa ansainneet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Eilen piti vielä käydä kurkkaamassa miltä kuvat oikeasti näyttää. Toivottavasti asiakkaatkin niistä tykkäävät.

   Poista