28. syyskuuta 2015

Hyveiden jäljillä - helppo omenahyve mikrossa

Näin omena-aikaan pienen herkkunälän taltuttajana toimii loistavasti mikrossa tehty omenahyve. Vaikka annos on aika pieni, on tämä niin makeaa, että meidän oli tytön kanssa pakko syödä tämä puoliksi. Itse tein hyveen suht isossa mukissa, joka valmiin tuotoksen nähdessä tuntui liioittelulta. Pienempikin kuppi siis piisaa. Päällä oleva taikina on valmiina suht kovaa ja keksimäistä, mutta alta löytyykin sitten ihanan pehmeitä omenapaloja. Vaniljajäätelö kruunaa ehdottomasti tämän annoksen. Ohje tähän pikkuherkkuun löytyi Makeat mukiherkut-kirjasta, mutta ohjeesta poiketen jätin mantelit pois ja laitoin kookoshiutaleita tilalle.
Omenahyve mikrossa
(1ann.)

½ omena
1 tl sitruunamehua
1 tl vaniljasokeria tai vaahterasiirappia
1 rkl vettä
1 hyppysellinen kanelia
Kaurahyve:
1 rkl (15g) voita
1 rkl kaurahiutaleita
4 rkl vehnäjauhoja
2 rkl ruokosokeria
2 kuorittua ja pilkottua mantelia TAI
½ rkl kookoshiutaleita

  Sekoita yhteen kaurahyveen jääkaappikylmä voi, kaurahiutaleet, jauhot, ruokosokeri ja mantelit tai kookoshiutaleet. Sekoita mukissa yhteen kuorittu ja kuutioitu omena, sitruunamehu, vaniljasokeri tai vaahterasiirappi, kaneli ja vesi.
  Kypsennä omenaseosta mikrossa 3 minuuttia (800w). Lisää kaurahyve mukiin seoksen päälle. Kypsennä mikrossa 2-2½ minuuttia (800w). Tarjoa vaniljajäätelön kera.

Viime viikon lopulla sain vihdoin ja viimein päivitettyä tuota liköörisivua. Päivittäminen jatkuu vielä isännän tekemillä täydennyksillä ja kunhan saadaan seuraava likööri suodatusvaiheeseen, yritän saada teille kuvat liköörin valmistamisesta vaihe vaiheelta. Mutta siihen menee vielä hetki. Nyt on aika laittaa omena-, luumu- tai kriikunaliköörit muhimaan, käykäähän kurkkaamassa josko Kääpiölinnasta löytyisi mieluisia ohjeita! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti