2. syyskuuta 2015

I'll bake you a chocolate cake - ihana suklaakakku mehevällä suklaapohjalla

Tuossa elokuun loppupuolella tuli meikäläisellekin taas yksi vuosi lisää. 40 lähestyy uhkaavasti, mutta onneksi tässä on vielä vajaa vuosi aikaa totutella ajatukseen... Ikähän on tosin vaan numeroita ja oon vakaasti päättänyt olla kasvamatta kokonaan aikuiseksi. Se pieni lapsenomainen luovuus, hulluus ja uteliaisuus säilyy toivottavasi hamaan hautaan saakka. Varsinaisena juhlapäivänä ei ehditty asiaa juhlistamaan, mutta muutama päivä myöhemmin väsäsin itselleni oikein suklaisen täytekakun. En halunnut kakkuun tavallista kakkupohjaa, vaan kävin nappaamassa Suklaapossulta mehevän suklaakakkupohjan ohjeen. Pohja on ihanan helppo tehdä ja sopii tällaiseen suklaiseen kakkuun paremmin kuin hyvin. Täytteet ja muut soveltelin pitkälti sen mukaan, mitä kaapista löytyi. Periaatteessa tuo pohja ei varmaan kostukkeita tarvitsisi, mutta itse kostutin pohjan kevyesti jaffalla. Päälle tulleet marjat toivat kakkuun kivasti raikkautta. Mikään ällömakea tämä kakku ei ollut ja tuntui vaan paranevan vanhetessaan.




Suklaatäytekakku

Pohja:
125 g voita
50 g tummaa suklaata sulatettuna
1 dl rypsiöljyä
2 dl vettä
1½ dl ranskankermaa
3 munaa
1½ dl sokeria
1½ dl fariinisokeria
4 3/4 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1½ tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
½ tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria
Täyte: 
3 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g Marabou appelsiinikrokanttisuklaata
Kostutus:
1 dl jaffaa
Kuorrutus:
2 dl kuohukermaa
2 rkl tomusokeria
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
Suklaapäällystä:
125 g kermaista tummaa suklaata (55%)
3/4 dl kermaa
pikku nokare voita
Koristeeksi: 
tuoreita marjoja

  Sulata voi ja suklaa mikrossa varovasti välillä sekoittaen. Sekoita joukkoon öljy, vesi, ranskankerma, sokerit sekä munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, mutta älä vaivaa, jottei taikina sitkisty. Kaada taikina voideltuun n. 22 cm irtopohjavuokaan. Paista 170 °C noin 55 minuuttia tai kunnes tikkuun ei jää kokeiltaessa taikinaa. Jos pinta tummuu liikaa, laita vuoan päälle pala foliota kypsentämisen loppupuolella. Anna jäähtyä.
  Leikkaa kakku neljään osaan. Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi. Rouhi puolet suklaasta ja sulata toinen puoli varovasti mikrossa. Lisää suklaat kermavaahdon joukkoon. Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. 
  Vuoraa kakkupohjan paistamiseen käytetty, pesty kakkuvuoka kelmulla ja nosta alin levy vuokaan. Kostuta kevyesti jaffalla, levitä päälle kolmannes täytteestä. Nosta päälle levy, kostuta ja täytä. Jatka näin, kunnes kaikki levyt on käytetty. Päällimmäiseksi jää kevyesti kostutettu kakkulevy. Kääri kakku kelmuun ja anna tekeytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.
  Vatkaa kuorrutteen kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon tomusokeri, kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Levitä kermavaahto tasaisesti kakun pinnalle ja reunoille. 
  Rouhi suklaa ja kuumenna kerma lähes kiehumapisteeseen. Kaada puolet kermasta suklaan joukkoon, anna seistä hetkisen ja sekoita, kunnes suklaa alkaa sulaa. Kaada joukkoon loppu kerma sekä voinokare ja sekoita tasaiseksi. Levitä suklaa nopeasti kakun päälle. Koristele tuoreilla marjoilla. 




Kun itselle tekee kakkuja, ei tuohon koristelupuoleen jaksa aina paneutua. Kakku on yhtä vino kuin tekijänsäkin, suklaakuorrutus on epätasainen ja marjatkin heitelty vähän sinne ja tänne. Mutta onneksi maku oli vallan mainio :) Tarkoitus oli napata sisältäkin kuva, mutta siinä vaiheessa kun kameran muistin kaivaa esiin, oli kakku jotenkin kummasti kadonnut.... 




8 kommenttia:

  1. Nam, ihanan näköinen kakku! Ja varmasti myös herkullisen makuinen!!
    Ens vuonna pitääkin sitten sun synttäreiden aikoihin ihan vaan sattumoisin ajella teidän nurkilla. Jos vaikka sais jotain herkkuja.... ;)
    Mä ajattelin kans tänään kokeilla tehdä kääretorttupohjaa riisijauhoista. Saas nähdä mikä on lopputulos! ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi olis kyllä kiva, jos tänne tulisitte ♥ Pitääpä käydä kurkkimassa miten kääretorttu onnistuu! Muuten, kyselin niistä kekseistä ja kuulemma Minimanista oli ostanut. Sillä seudulla ei taida moista olla?

      Poista
    2. Ei oo ihan tässä vieressä Minimania, mutta Lempäälän Ideaparkissa näytti olevan ja aika usein ajellaan siitä ohi. Eli sieltä saattas löytyä.

      Poista
    3. Toivottavasti sieltä löytyy :) Jos ei, voin laittaa sulle täältä pari pakettia tulemaan :)

      Poista
  2. Paljon onnea synttäreiden johdosta Anu! ♥ Perästä tullaan... Ihana kakku! :)

    VastaaPoista
  3. Ui mikä herkkukakku! Onnittelut synttärisankarille!

    VastaaPoista