1. elokuuta 2016

Miljoona, miljoona, miljoona kakkua - kakkuja rippikakuista Frozeniin

Koska kakkuja tulee väännettyä nopeammin kuin ehdin niistä kirjoittamaan, niin laitetaanpas tähän kohtaan pieni kakkukooste niistä kakuista, joista ei tarinaa vielä blogista löydy. Tarkkoja ohjeita en edes yritä kirjoittaa, sillä en oikein muista mitä mihinkäkin olen laittanut. 

Ensimmäinen kakku on tytön rippijuhlista löytynyt kasviskakku. Samalla ohjeella on tullut tehtyä kakku jos toinenkin, joskin tällä kertaa suurensin ohjetta hieman. Tomaattitäytteeseen lisäsin hieman kermavaahtoa, jolloin siitä tuli mun mielestä parempi. Tämä kakku on kuorrutettu valkosipulituorejuuston ja kermavaahdon sekoituksella ja pakko sanoa, että toimii tässä kakussa loistavasti! Kakku on koottu 26 senttiseen, korkeaan irtopohjavuokaan.Seuraavana samat juhlat, mutta eri kakku. Kinkkukakustakin tein normaalia isomman. Hyvä niin, sillä tästä ei kovin suurta palaa jäänyt. Kurkkusalaattitäytteen majoneesin korvasin taas maustamattomalla tuorejuustolla.
Rippijuhlien gluteenittomana täytekakkuna oli pikkuruinen suklaa-mansikkakakku. Pohja on kahden munan ja jauhoina on ainoastaan perunajauhoja. Täytteenä vaniljavaahto, tuoreet mansikat sekä laktoositon maitosuklaa.
Sitten vielä rippijuhlien täytekakku. Pohja oli muistaakseni kymmenen munan, välissä sekä vanilja- että suklaavaahto sekä tuoreet mansikat. Kuorrutin kakun myöhään juhlia edeltävänä iltana ja siinä vaiheessa olin jo niin väsynyt, ettei pursotinpussikaan meinannut kädessä pysyä. Osa kermoista päätyi lattialle, josta toinen kissoista oli hyvin iloinen. Ystävällisesti kävi siivoamassa mun sotkut, kun en itse heti ehtinyt. Yhtään kunnon kuvaakaan ei kakusta ole. Vaikkei tuo mikään kaunistus olekaan, niin oli se ainakin hyvää.
Sitten vielä parit Frozenit. Eilen ja tänään lähti maailmalle kaksi Frozen-kakkua. Isompi on kuuden munan, pienempi neljän. Täyte on sama kuin aiemmin tekemässä Frozen-kakussakin. Isompi kakuista sai koristeet vasta juhlapaikalla, eikä mulla ole niistä kuvaa. Pienempi sai koristeeksi päivänsankarin omat lelut. Keli kakkujen tekemiseen oli aivan katastrofaalinen. Kuuman kostea ja välillä ukkosti. Voitte varmaan arvata, kuinka paljon tuskailin kermojen ja pursotusten kanssa. Toivottavasti nuo kuitenkin maistuivat hyvältä, vaikka ulkonäkö kermojen puolesta on mitä on!

Näiden kakkujen myötä päätin pitää ainakin parin viikon tauon kakuista. No, yksi omaksi iloksi tehty vadelmakakku odottaa vielä syöjiään ja julkaisua blogissa, mutta muuten en leivo. Ehkä. En ainakaan kovin paljoa. Tai en ainakaan huomenna....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti