18. elokuuta 2016

Suurustettu kanakeitto

Aina ruoan valmistaminen ei ole ihan yksinkertaista, vaikka ruoka itsessään sitä olisikin. Simppelin kanakeiton valmistaminen vaati tällä kertaa useamman huilihetken, eikä tikun jalkaansa saanut, kauhusta kiljuva poika tahi parit sähkökatkot kokkailua ainakaan nopeuttaneet. Mutta ruoka valmistui, vaikka se vähän voimille ottikin. Kunto on siis kaikkea muuta kuin hyvä, mutta jospa tämä sitkeä tauti hiljalleen antaisi periksi. Vaikka niin olen kuvitellut jo pariin otteeseen ja aina yhden tai kahden kuumeettoman päivän jälkeen olen aamuisin herännyt lämmön huidellessa selvästi kuumeen puolella. Kolmas päivystyskeikka saman aiheen tiimoilta toi nesteytyksen lisäksi antibioottikuurin, joten jospa se vaikka auttaisi.

Vaikka suurustettu kanakeittohan on perinteisesti hyvää flunssaruokaa, niin en kyllä ruokalistaa suunnitellessa ajattelut, että tätä syödessä puolet perheestä on jonkin taudin kourissa ja loput uhkaavasti sairastumassa. Pakko silti myöntää, että kerrankin ruokavalinta osui kohdalleen. Kanakeitot eivät ole mun lempiruokia, mutta tämä oli kyllä ihan ok arkiruoka.

Muuten, jos ohjeessa on jotain hassua, niin hihkaiskaa. Vaikka kuinka yritän lukea tekstini läpi, ei tämä aivojen toiminta ole tällä hetkellä ihan parhaimmillaan. 




Suurustettu kanakeitto

3 maustamatonta broilerin koipireisipalaa
Liemi:
reilu litra vettä
1 porkkana
1 sipuli
muutama valkopippuri
laakerinlehti
2 tl suolaa
Keittoon:
1l lientä
1 porkkana
1 sipuli
1 omena
öljyä
2 tl curryjauhetta
2-3 rkl vehnäjauhoja
1 dl riisiä
1 dl kermaa

  Laita broilerin koipireisipalat isoon kattilaan ja lisää päälle niin paljon vettä, että peittyvät. Lisää paloiteltu porkkana ja sipuli. Lisää mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin hiljalleen 45 minuuttia. 
  Nosta kypsät koivet sivuun. Siivilöi liemi. Kuutioi keittoon tuleva porkkana sekä omena, hienonna sipuli. Kuumenna öljy kattilassa, lisää porkkanat, omenat sekä sipulit. Kuullota niitä hetki ja mausta currylla. Ripottele päälle vehnäjauhot, sekoita. Lisää joukkoon litra kanan keittolientä. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää riisi ja anna keiton kiehua kymmenisen minuuttia. Lisää sitten kerma sekä paloitellut broilerit. Kuumenna kiehuvaksi. Tarkista maku ja riisin kypsyys. Lisää tarvittaessa suolaa ja jatka keittämistä, kunnes riisi on kypsää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti