16. syyskuuta 2016

Helppo kasvisragu

Silloin harvoin kun innostun kasvisruokaa tekemään, ei perheen ainut kasvispainotteista ruokavaliota noudattava jäsen ole edes kotona. Hymph. Näin lintujen syysmuuttojen aikaan likka juoksee päivästä toiseen kameran kanssa lintujen (ja huomenna jalkapalloilijoiden) perässä. Sen jälkeen, kun tyttö lopetti jalkapallon, on kuvaaminen vienyt mennessään. Jos kiinnostaa, käykää kurkkaamassa kuvia Emman blogista.

Koska kasvisruoat ei todellakaan ole mun vahvinta osaamista, hyödynsin surutta ruokaohjemapeista löytynyttä kasvisragun ohjetta. Alunperin tuo on Pirkka-lehdestä poimittu. Yllättäen ohje muuttui taas hieman siinä valmistaessa. Mun makuun tämä oli turhan miedon makuista, mutta kunnon loraus sambalia muutti ruoan aivan toiseksi. Pikkumies protestoi suunnattomasti, kun kuuli mitä tänään on ruokana, mutta kummasti söi lautasensa tyhjäksi. Liekö sitten apua siitä, että perheen miehille paistoin muutamat lihapullat ruoan lisukkeeksi.




Kasvisragu 

1-2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
2-3 porkkanaa
2rkl öljyä
1 laakerinlehti
7dl vettä
reilu 1 tl suolaa
1 lehtisellerin varsi
n. 500g perunoita
1 pieni kesäkurpitsa
2-3 tomaattia
1rkl pestoa
mustapippuria
tuoretta basilikaa
Tarjoiluun halutessa:
sambal oelek-maustekastiketta

  Kuori ja silppua sipulit sekä valkosipulit. Kuori ja kuutioi porkkanat. Kuumenna öljy laakeassa kattilassa ja kuullota sipulit sekä porkkanat.
  Kaada kattilaan vesi. Lisää laakerinlehti, suola ja viipaloitu sellerinvarsi. Pese perunat hyvin tai kuori tarvittaessa. Kuutioi perunat ja pane kattilaan. Anna kiehua kannen alla noin 15 minuuttia.
Lohko kesäkurpitsa ja lisää kattilaan. Keitä 3-4 minuuttia. Lisää lohkotut tomaatit, pesto ja mustapippuri. Kiehauta.
Silppua pinnalle runsaasti tuoretta basilikaa. Tarjoa lisänä rapeaa leipää ja halutessa lihapullia.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti