6. maaliskuuta 2017

Pehmeän raikas trooppinen juustokakku ♥

Eilen oli aihetta juhlaan, sillä tyttöni täytti 16-vuotta! Joka vuosi tähän aikaan sitä vain ihmettelee, että mihin se aika on oikein kadonnut. Pienestä ruttunaamasta on kasvanut upea nuori nainen. ♥ Samalla väkisinkin pohtii itseään saman ikäisenä. Olin juuri täyttänyt 16, kun isäni kuoli. Olin aloittanut lukion, joka jäi aika pian kesken. Siirryin kyllä myöhemmin iltalukion puolelle, jossa hoidin homman loppuun. Ajatus- ja arvomaailma oli kyllä aivan erilainen, kuin mitä tytölläni. Ja hyvä niin! Siinä missä tyttö juoksee kameran kanssa lintujen perässä, kulutin minä kaikki aikani kaupungilla notkuen. Pakko sanoa, että varsin ylpeä olen tuosta neitokaisesta. 

Juhlan kunniaksi pyöräytin trooppisen juustokakun Tarun Taikakakut-blogin ohjeen mukaan. Voi taivas, miten hyvää tämä oli! Joissain kohdissa tein toisin kuin Taru, mutta lopputulos lienee aika sama kuin Tarullakin. Kiitos Taru jälleen kerran huippuhyvästä ohjeesta!





Trooppinen juustokakku

Pohja:
200 g Digestivekeksejä
80 g voita
Täyte:
4oo g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl kermaa
3 dl Bonnen Trooppista sosetta
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
8 liivatelehteä
½ dl vettä
Kiille:
1 dl trooppista sosetta
1 dl vettä
2 liivatelehteä
Koristeeksi:
pari palaa valkosuklaata
marenkeja
massasta tehtyjä kukkia
koristerakeita

  Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita ainekset keskenään ja painele kevyesti 24cm irtopohjavuoan pohjalle. Voit tehdä kakun myös suoraan kakkupahvin tai tarjoilualustan päälle. Kokoa kakku silloin alustan päälle nostetun reunavuoan tai irtopohjavuoan reunan sisään. Laita pohja jääkaappiin täytteen teon ajaksi. 
  Tee täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sokerit, tuorejuusto ja hedelmäsose. Vatkaa nopeasti tasaiseksi. Kiehauta vesi ja liota puristetut liivatelehdet siihen. Anna liivateseoksen jäähtyä hetkisen. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla vatkaten. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään tunti ennen kiilteen lisäämistä.
  Laita kiillettä varten liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Lämmitä 2 rkl vettä kattilassa. Kun vesi kiehuu, sulata pehmenneet liivatelehdet siihen. Kun liivatteet ovat liuenneet, lisää joukkoon hedelmäsose ja loput vedestä. Sekoita tasaiseksi ja kaada tai lusikoi varovasti kakun päälle. Kiilteen lisäämisen jälkeen anna kakun hyytyä jääkaapissa ainakin 3 tuntia, mielummin yön yli. 
  Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa. Laita sula suklaa pursotus- tai pakastepussiin ja pursota kakun pinnalle. Koristele haluamallasi tavalla juuri ennen tarjoilua. Marengit ja massakoristeet eivät kovin kauaa kestä liivatetta sisältävän kiilteen päällä, vaan alkavat sulaa.







8 kommenttia:

  1. Kaunis kakku! Näyttää raikkaalta ja keväiseltä. :)

    VastaaPoista
  2. Kerrohan Emmalle suuren suuret onnittelut!! ♥
    Kakku näyttää niiiiin herkullisen raikkaalta, eilen tätä jo Instagramissa kävin useaan otteeseen kuolaamassa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Terveiset kerrottu! Kiitos! ♥ Jos juustokakuista tykkäät, niin tätä kyllä kannattaa kokeilla!

      Poista
  3. Onnea tyttärelle 16-vuotissyntymäpäivän johdosta! ♥
    Niin se aika vaan kuluu... on siinä välillä ihmettelemistä :O
    Ihanaa että tykkäsitte ohjeestani ja kiitos kauniista sanoistasi Anu ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru! ♥ Ei kyllä voi mitenkään käsittää, että mun vauva on pian täysi-ikäinen! No, onhan siihen vajaa pari vuotta, mutta jos tätä tahtia aika kuluu, niin sehän on ihan just.

      Tämä ohje oli kyllä niin hyvä! Kiitos! ♥

      Poista
  4. Tämä kakku on aivan älyttömän ihanaa! ♥ Kannattaa ehdottomasti kaikkien kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! ♥ Tämä on kyllä niin hyvää! Pitäisikin tehdä taas pitkästä aikaa.

      Poista