25. elokuuta 2017

Pikainen suklaajuustokakku ilman liivatetta

Mun ihana, rakas ystävä oli tulossa pitkästä aikaa kylään. Laiskuuksissani ja vähän kiireissänikin mietin, että haen kahvin kanssa tarjottavaksi herkkuja läheisestä kahvilasta. Aamupäivällä kaupassa käydessä tuli mieleen, josko sitä kuitenkin leipoisi jotain pikaista. Mun teki hirveästi mieli juustokakkua, mutta koska aikaa oli tosiaan vain muutama tunti, epäilin suunnattomasti suunnitelmani järkevyyttä. 

Mutta jos ja kun jotain saan päähäni, on se toteutettava. Kotiin päästyä täytyi vielä saada ostokset kaappiin ja ruokkia poika, ennen kuin pääsi leivontahommiin. Nopeasti tein juustokakulle pohjan Muro-kekseistä ja voista, täyte syntyi ihan vaan suklaasta, kermasta ja mascarponesta. Liivatetta en tähän käyttänyt, vaan tein täytteestä sen verran paksun, että pysyy kasassa ilmankin. Täytekerroksen jätin suosiolla ohuehkoksi, jotta se ehtisi edes vähän jässähtämään. Siinä kohtaa kun aikaa oli enää tunti pari. Kakku sai olla jääkaapissa tunnin, jonka jälkeen irrotin reunavuoan ja koristelin kakun. Täyte pysyi kasassa loistavasti, pohjassa olisi saanut olla aavistuksen enemmän voita tai jos ohuesta pohjasta tykkää, niin vähemmän keksejä. Ilmeisesti kakku oli hyvä, sillä neljä ihmistä sai kerralla tuhottua siitä yli puolet. Tämäkään kakku ei ole mitenkään makea ja ehkä juuri siksi tätä pystyi helposti syömään pari palaa kerralla. Kakku kannattaa koristella tuoreilla marjoilla, jotka tuovat kakkuun ihanaa raikkautta. 




Nopea suklaajuustokakku ilman liivatetta

Pohja:
1 pkt (195g) Muro-keksejä
75-85 g voita sulatettuna
Täyte:
3 dl kermaa
250 g mascarponea
1 levy (190g) mansikka & vanilja maitosuklaata
Koristeluun:
1 dl kermaa
2 tl tomusokeria
1 tl vaniljakreemijauhetta
tuoreita marjoja
pikkuruisia marenkeja
koristehelmiä

  Murskaa keksit hienoksi murskaksi. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Nosta reunavuoka tai irtopohjavuoan reuna (halk. 24cm) tarjoilualustalle tai kakkupahville ja painele keksiseos pohjalle. Voit toki valmistaa kakun myös irtopohjavuoassa. Peitä silloin vuoan pohja leivinpaperilla.
  Paloittele suklaa mikron kestävään kulhoon ja sulata noin 20 sekuntia kerrallaan, välillä sekoitellen. Vatkaa täytteen kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon mascarpone ja vatkaa vielä, kunnes vaahto napakoituu. Kaada sula, hieman jäähtynyt suklaa vaahtoon samalla varovasti vatkaten. 
  Levitä suklaavaahto tasaisesti keksipohjan päälle. Peitä kakku kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan. Pyöräytä veitsellä reunavuoka irti kakusta ja nosta reuna pois. 
  Vatkaa koristeluun tuleva kerma vaahdoksi. Mausta tomusokerilla sekä vaniljakreemijauheella. Koristele kakku kermavaahdolla, tuoreilla marjoilla, erilaisilla koristerakeilla ja pikkuruisilla marengeilla. 





4 kommenttia:

  1. Kakku näyttää kyllä niin herkulliselta ja varmasti maistuu myös:)😍 Tätä pitääkin joskus kokeilla kiva kun ei tarvitse tuota liivatetta lainkaan. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tämä kakku katosi kyllä aivan ennätysnopsaan eli ilmeisesti kelpasi niin vieraille kuin kotoväellekin. :)

      Poista
  2. Mäkin voisin tulla joskus parin tunnin varotusajalla kylään jos sais tommosta 😃

    VastaaPoista