3. joulukuuta 2017

Synttärikakkuja kaksin kappalein

Marraskuun loppu ja koko joulukuu on taas kakkujen suhteen kiireistä aikaa. Onneksi kunto on aavistuksen parempi kuin vielä syksyllä, joten taas jaksaa keittiössäkin touhata vähän paremmin. Vaikka virtaa leipomiseen piisaakin, ainakin hetkittäin, niin taidot massakakkujen suhteen tuntuu olevan vähän ruosteessa. Tässä pari hiljan leivottua kakkua, joista itse löydän kaikki mahdolliset virheet, mutta jotka onneksi tuntuivat kakun saajille kelpaavan.

Tämä kerroskakku pitää sisällään mansikka-valkosuklaatäytteen, alla on viiden munan ja päällä kolmen munan pohja. Pienemmän kakun alla on kakkupahvi ja isompaan kakkuun painoin vielä muutaman tukikepin, jottei kakku taatusti painu. Sen kun piti matkustaa muutama kymmenen kilometriä autossa juhlapaikalle. 
Toinen kakku meni äärettömän suloisen ja hämmentävän kohteliaan nuoren neitokaisen synttäreille. Toiveena oli gluteeniton Leijonakaarti-kakku suklaatäytteellä. En ollut leijonakaartista ennen kuullutkaan, mutta onneksi meillä on Google. Mun mielestä tuo leijonaa etäisesti muistuttava hahmo ei ole sinne päinkään, mutta luotan tässä enemmän päivänsankarin mielipiteeseen. Tyttö kun oli kakusta riemuissaan, joten mun mielipiteellä ei ole mitään merkitystä. 
Pohjasta tein tarvittavaa kakkua isomman ja leikkelin siitä sitten täyttämisen jälkeen oikean muotoisen kakun. Menin piirtämään mallin vapaalla kädellä, siksi tuo pään muoto ei ole ihan oikea. Massa piisasi just ja just, mutta tosi hilkulla oli, ettei tarvinnut ajaa isäntää massakaupoille.  Täytteen tein kermasta, mascarponesta sekä Pandan maitosuklaasta. En ennen tiennyt, että sekin on gluteenitonta, mutta päivänsankarin äiti siitä vinkkasi. Kyseinen suklaa kun oli päivänsankarin suosikki. Eikä siinä mitään, siitä tuli nimittäin oikein hyvän makuinen täyte! 

Onnea vielä näin jälkikäteen päivänsankareille! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti