23. kesäkuuta 2018

Kasvisruokakokeiluja osa 3: Ihan kelpo linssi-porkkanakeitto

Tyttö tuli taas alkuviikosta kotiin, joten täytyy taas alkaa miettimään tätä kasvisruokapuoltakin. Sitä niin helposti turvautuu niihin samoihin, tuttuihin pastoihin tai kesäkurpitsavuokiin, mutta ihan vaihtelun vuoksi on syytä keksiä välillä jotain muutakin. 

Tällä kertaa tein tytölle pienen satsin porkkana-linssikeittoa vanhasta Pirkasta löytynyttä ohjetta soveltaen. Tyttö ei ole mikään suuri keittojen ystävä, ja sosekeitot on ihan ehdoton ei, mutta tällaiset linssikeitot saattaa jopa mennäkin. Etenkin, kun jättää keiton vähän paksuksi. Annos ei ole mikään hirmuisen suuri, joten jos teet tätä isommalle sakille, tee suosista tuplaten.




Linssi-porkkanakeitto

1 sipuli
2 porkkanaa
pieni pala palsternakkaa
2-3 pientä perunaa
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chilipalko
1 rkl öljyä
1-2 tl punaista currytahnaa
2 rkl tomaattipyreetä
7-8 dl vettä
1½ kasvisliemikuutiota
1½ dl punaisia linssejä
1 rkl sitruunanmehua
kourallinen rucolaa
(suolaa)
Jogurttikastike:
100 g turkkilaista jogurttia
50 g salaattijuustokuutioita
paahdettuja mantelilastuja halutessa

  Leikkaa sipuli ja porkkanat ohuiksi viipaleiksi. Kuutioi palsternakka pieniksi kuutioiksi. Lohko kuoritut perunat. Hienonna valkosipulinkynnet ja halkaistu chilipalko, josta on poistettu siemenet.
  Kiehauta tilkassa öljyä sipulit, valkosipulit ja chili. Lisää joukkoon currytahna ja tomaattipyree. Kaada kattilaan vesi ja liemikuutiot. Lisää porkkanat, palsternakka ja perunat. Hauduta kannen alla noin 10 minuuttia.
  Lisää hyvin huuhdotut, valutetut linssit ja jatka hauduttamista vielä noin 10 minuuttia. Sekoita kypsään keittoon lopuksi sitruunanmehu ja rucola. Lisää suolaa tarvittaessa.
  Mausta jogurtti murennetuilla salaattijuustokuutioilla ja halutessa mantelilastuilla. Tarjoa jogurttikastike keiton kera. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti