31. lokakuuta 2018

Epäonninen (mutta ihan jees!) minttusuklaakakku

Aina ei kakkujutut onnistu, ei vaikka kuinka yrittäisi. Ajattelin tuossa joku aika taapäin kokeilla yhtä hyvältä kuulostanutta minttusuklaakakun ohjetta, mutta siinä meni kyllä kaikki pieleen. Pohja oli poikkesi hieman normaalista sokerikakkupohjasta, eikä se tietenkään onnistunut. Maistuihan se hyvältä, mutta siitä tuli niin onnettoman lätsähtänyt, ettei siitä olisi kakkua saanut aikaan. Pätkistäytettä tehdessä poltin suklaat, mutta onneksi kaapista löytyi riittävästi minttukrokanttisuklaata, joten se sai sitten kelvata. Ajattelin kokeilla kakkuun ihan erilaista pursotusta kuin yleensä ja tottahan kerma loppui kesken. Just ja just sain kakun kuorrutettua, mutta päälle en enää saanut sellaisia pursotuksia kuin olisin halunnut. Mutta eipä tuo niin vaarallista ole, kakku kun tuli ihan meidän omaan käyttöön ja vastoinkäymisistä huolimatta oli oikein hyvää.

Kakussa on gluteeniton neljän munan sokerikakkupohja, kostutukseen käytin vaniljasokerilla maustettua maitoa ja täytteenä on minttusuklaatäyte kermasta, Philadelphia-tuorejuustosta ja minttukrokanttisuklaasta. 


Leikkasin kakkupohjan neljään osaan, eikä täytekerroksista tullut kovinkaan paksuja. Mutta kakku oli kuitenkin ihanan mehevä, eikä ohuet täytekerrokset haitanneet. 

Minttusuklaatäyte

3 dl vispikermaa
200 g tuorejuustoa
100-125 g minttukrokanttisuklaata

  Paloittele suklaa mikronkestävään kulhoon ja sulata varovasti mikrossa n. 20 sekunnin jaksoissa, välillä sekoitellen. Vaahdota kerma löysähköksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi. Kaada sula, hieman jäähtynyt suklaa täytteen joukkoon samalla sekoittaen.
  Täyte riitti ohuina kerroksina 20 senttiä halkaisijaltaan olevan kakun kolmeen väliin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti