19. helmikuuta 2019

Ihana, gluteeniton mantelikakku ♥

Mä suorastaan rakastan leivonnaisia, joissa on mantelimassaa. Jotenkin se mantelimassa tekee taikinasta kuin taikinasta ihanan pehmoisen. Kun ruokaohjemapeistani löytyi sitruunaisen mantelikakun ohje, oli aivan pakko leipoa pitkästä aikaa. Tai siis oonhan mä toki leiponut vaikka kuinka, mutta en omalle väelle.

Ohje oli alunperin tehty vehnäjauhoja käyttäen, mutta vaihdoin ne Semperin fin mixiin, jotta sain kakusta gluteenittoman. Kaikessa yksinkertaisuudessaan tämä kakku oli kyllä niin uskomattoman hyvää ja ihanan pehmeää. Mikään suuri tämä kakku ei ole, joten aika nopsaan tämä tuli syötyä. Ohjeen alkuperästä ei valitettavasti ole mitään tietoa, mutta jostain lehdestä tämä on muistiin raapusteltu.



Sitruunainen mantelikakku (gluteeniton)

250 g mantelimassaa
100 g voita tai margariinia
3 kananmunaa
1 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1 sitruunan raastettu kuori
tomusokeria koristeluun

  Voitele ja jauhota halutessasi gluteenittomilla jauhoilla pyöreä, sileä vuoka (halk. 20cm). Raasta mantelimassa karkeaksi raasteeksi. Lisää huoneenlämpöinen voi ja vatkaa kuohkeaksi.
  Erottele munista valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita keltuaiset yksitellen taikinaan. Lisää jauhoseos, leivinjauhe sekä valkuaisvaahto ja sitruunan raastettu kuori.  Sekoita nopeasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alaosassa 175 asteessa noin 30 minuuttia. 
  Siivilöi jäähtyneen kakun päälle tomusokeria.



Gluteenittoman jauhoseoksen voi hyvin vaihtaa desiin vehnäjauhoja, jos haluat kakusta ihan normi version. 

2 kommenttia: