23. maaliskuuta 2020

Hempeä kukkakakku ♥

Kun ei kerran kiireet paina, voisin aikani kuluksi kirjoitella yhdestä kakusta, jonka tein ennen koko koronahässäkkää. Tämä kakku meni erään 60 vuotta täyttäneen leidin juhliin. Kakkuun toivottiin runsaasti kukkia, väreiksi pinkkiä, lilaa, valkoista ja kultaa. Kakussa oli kahdeksan munan vaalea pohja, täytteenä mansikkarahka- ja suklaatäytteet, päällä kermaa ja sokerimassakukkia. 


Kukat kakkuun tein hirmuisella kiireellä pari päivää ennenkuin mun käsi leikattiin ja itse kakun tein käytännössä vasemmalla kädellä reilu viikko leikkauksen jälkeen. Hieman hirvitti miten tämän kanssa käy, mutta ihan hyvä siitä tuli. Mun mielestä tämä on yksi kauneimmista kakuista mitä olen tehnyt. ♥ Toivottavasti oli hyvääkin. 


Lämpimät onnittelut vielä päivänsankarille. ♥

4 kommenttia:

 1. Onko tässä kuorrute siis pelkästään kermaa? Näyttää niin siistiltä, että olisin luullut voikreemiksi. Onko jotain vinkkejä, millä kermakuorrutuksen saa näin upeaksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuorrute on kermaa, jossa on mukana ihan pikkuisen vaniljakreemijauhetta ja muutama ruokalusikallinen tomusokeria. Sileää kermapintaa tehdessä laitan vaniljakreemiä suhteessa n. ½rkl vaniljakreemijauhetta/2½dl kermaa.

   Kun kerman jättää tarpeeksi pehmeäksi vaahdoksi, pinnasta saa helpommin tasaisen. Toki sen verran pitää varoa, ettei ole niin löysää, että lähtisi valumaan kakun reunoilta. Vatkaan sen verran, että vaahtoa nostaessa jää pystyssä pysyvä huippu, mutta niin, että kerma on vielä tasaista, kiiltävää vaahtoa. Hirveän vaikea selittää! Vaniljakreemin ja tomusokerin (ja mahdollisen värin) lisään kerman joukkoon ennen vatkaamista.

   Tässä on ensin vedetty tasainen, peittävä valkoinen kermakerros kakun päälle ja ohut kermakerros kakun reunoille. Sitten laitoin kakun yläosasta alkaen noin puoleen väliin kakun reunaa valkoista kermavaahtoa peittävän kerroksen.

   Tämän jälkeen levitin kakun puolesta välistä alareunaan saakka vaaleanpunaiseksi värjätyn kerman. Kun vaaleanpunainen kermakerros oli paikallaan, vedin reunat sileäksi palettiveitsellä. Kakku kannattaa laittaa pyörivän alustan päälle, jolloin reunojen silottaminen on helpompaa.

   Kun reunat oli kutakuinkin sileät, vedin vaaleanpunaisen ja valkoisen kermakerroksen rajaa ihan tavallisella ruokaveitsellä aaltomaisin vedoin alhaalta ylöspäin, jolloin sai tuollaisen aaltoilevan pinnan. Tarvittaessa vaaleanpunaista kermaa voi lisätä veitsellä. Lopuksi vielä lilaksi värjättyä kermaa kakun alareunaan tavallisella ruokaveitsellä ja samalla tavoin huolettomin veitsenliikkein kuin tuo pinkin ja valkoisen rajapintakin.

   En tiedä saako tästä mun selostuksesta mitään tolkkua! Mutta tosiaan päällinen ensin siistiksi ja sileäksi, sitten reunat ylhäältä alaspäin.

   Poista
  2. Saipa hyvinkin ja kiitos paljon, kun viitsit selittää juurta jaksain! Tänään testasin tuota vaniljakreemijauhetta ja kerma oli tosiaan helpompi käsitellä. Minä kun en välitä voikreemin mausta, niin oli ihan kullanarvoinen vinkki. Ihan näin upeaa lopputulosta en sentään saanut, mutta olenkin vasta aloittelija. Näillä vinkeillä pääsen kuitenkin taas eteenpäin harjoittelussa, joten kiitos kovasti!

   Poista
  3. Ihanaa, että selostuksesta oli apua! Ja varmasti lopputulos oli upea! Ja makuhan on aina se tärkein. ♥ Leipominen on kyllä sellainen taiteenlaji, että aina oppii jotain uutta. Itse en osannut joitain vuosia sitten tehdä edes kakkupohjaa ja koristelutkin oli mitä sattuu. Mutta kun on vaan leiponut kakun toisensa jälkeen, niin kummasti sitä oppii.

   Poista