24. maaliskuuta 2020

Mehevä porkkanakakku

Pikkujätkä on viime aikoina osoittanut suurta kiinnostusta leipomista ja kokkaamista kohtaan. Ja tästä innostuksesta olen suunnattoman iloinen. Välillä selailee keittokirjoja ja päättää sitten mitä haluaa kokeilla. Tai sitten ideoi jotain ihan omaa. Toki kaipaa vielä mun apua ja hanakasti laittaa mut tekemään tylsimmät hommat, ottaen tietenkin luomuksesta kunnian itselleen. Mutta ei se haittaa, autanhan minä ihan mielelläni. 

Viikonloppuna innostuttiin tekemään porkkanakakkua ohjeella, jonka jätkä löysi Nykykodin ruutukokki-kirjasta. Kovasti yritti saada mut kuorimaan porkkanat kakkua varten, mutta en suostunut. Väitti ettei muka osaa, mutta kummasti kun vauhtiin pääsi, kuori porkkanoita nopeammin kuin mitä minä ehdin niitä raastamaan. Kuorrutteen kohdalla innostus lopahti, joten sekin jäi mun kontolle. Tärkeintä kuitenkin on että yrittää ja samalla oppii uusia taitoja. Ja onhan se yhdessä tekeminen kivaa.


Porkkanakakku jäi vähän matalaksi ja näyttää varsin tiiviiltä, mutta oli kyllä varsin mehevää ja hyvää. Etenkin kun sen antoi maustua rauhassa seuraavaan päivään. Appelsiinin mehu ja kuoriraaste toi tähän oman säväyksensä. Ei ehkä maailman paras porkkanakakku, mutta sellainen jota voi kyllä tehdä toistekin.

Porkkanakakku

150 g huoneenlämpöistä voita
3 dl fariinisokeria
6 kananmunaa
8-10 dl hienoa porkkanaraastetta
2 appelsiinin raastettu kuori
4 dl hienoja spelttijauhoja
4 tl leivinjauhetta
4 tl kanelia
100 g rouhittuja pähkinöitä (hassel- tai saksanpähkinöitä)
Kreemi:
400 g Philadelphia-tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
2 rkl tomusokeria
2 rkl vastapuristettua appelsiinimehua

  Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa uunipannu (max. 25*35cm) leivinpaperilla. Vaahdota pehmeä voi ja fariinisokeri. Lisää munat yksi kerrallaan välillä vatkaten. Lisää porkkanaraaste sekä raastettu appelsiininkuori. Lisää jauhot, leivinjauhe, kaneli sekä pähkinärouhe. Sekoita hyvin, mutta älä enää vatkaa.
  Levitä taikina uunipannuun ja paista uunin keskitasolla noin 50 minuuttia. 
  Mittaa kreemin ainekset kulhoon ja vatkaa, kunnes kuorrutus on jämäkkää. Levitä kreemi jäähtyneen kakun pinnalle. Jos haluat, voit koristella kakun pähkinärouheella ja/tai appelsiinkuorisuikaleilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti