8. tammikuuta 2022

Previously unreleased! Forgotten tracks... or cakes! - Vuoden 2021 julkaisemattomat kakut

Hei ja hyvää alkanutta vuotta! 

Koska viime vuonna leivoin paljon ahkerammin kuin mitä kirjoitin, ajattelin näin vuoden aluksi tehdä jonkinmoisen kuvakoosteen niistä kakuista, jotka eivät blogiin saakka ehtineet. En voi vannoa, että kaikista muistaisin tarkkaan täytteet tai kakun koon, mutta josko noista kuvista olisi muuten iloa tai inspiraatiota jollekin. 

Ja näitähän sitten piisaa... 

Ensimmäisenä pieni, varsin pikaisella aikataululla väsätty autokakku. Kakussa oli täytteenä mascarpone-kermavaahto, mansikoita ja mansikkahilloa. Muistaakseni kakku oli kooltaan neljän munan. Päivänsankarin toiveena olisi sininen auto, joten sellaisen yritin sitten nopsaa vääntää. Ei maailman kaunein auto, mutta ehkä sen autoksi tunnisti. 

Autokakku ♥

Seuraavana alkuvuodesta tehty Tiktok-kakku. Täytteenä kakussa oli vaniljainen tuorejuusto-kermavaahto, mansikkahilloa, mansikoita ja banaania. Tämän kakun kanssa mulla oli suuret suunnitelmat, mutta toteutus ei ihan mennyt nappiin. Nuo väriroiskeet ei kestäneetkään kerman päällä, vaan lähtivät leviämään. Ette usko kuinka harmitti. :( 

Tiktok-kakku ♥

Sitten vähän Minecraftia tai oikeastaan siihen liittyvä TNT-kakku. Vastaava on tullut tehtyä ennenkin, mutta tässä kakussa täytteenä oli mascarpone-kermavaahto, mansikoita sekä itse keitetty mansikkahillo. 

Minecraft-kakku ♥

Tyttö täytti maaliskuussa 20 ja toivoi Squishmallow-kakkua. Pakko sanoa, että tämän kakun täytteistä en muista mitään. Jotain vaniljaista vaahtoa ja karamellisoituja omenakuutioita tässä taisi olla. Koristelu ei ihan onnistunut, mutta tyttö tykkäsi ja se piisaa. 

Squishmallows-kakku ♥


Sitten on pakko sanoa, että tästä kakusta en kyllä muista yhtään mitään. Muistiinpanoista löytyi sen verran, että kakku on tehty joskus maaliskuussa ja täytteenä jonkin sortin mansikkatäyte mansikoiden ja banaanin kera. Mutta muuta en kyllä osaa tästä sanoa. Toivottavasti oli hyvä kakku.

Donitsikakku ♥


Sitten olisi jonkin sortin yksisarvinen. Taas kakku, josta ei ole mitään muistikuvaa. Täytteenä tässä viiden munan kakussa näytti olleen vadelma- ja kinuskimousse, päällä marenkivoikreemi. 

Yksisarviskakku ♥

Sitten olisi pienen pieni, kolmen munan kinuskikakku, jossa täytteenä kinuskimousse mansikkahillon  kera. Päällä vielä lisää kinuskia sekä kermavaahtoa. Samaan paikkaan meni myös pikkuruinen voileipäkakku. 

Kinuskikakku ♥

Kinkkuvoileipäkakku ♥

Seuraavaksi kakku, jonka ulkonäköön en itse ollut erityisen tyytyväinen, mutta päivänsankari tykkäsi. Päivänsankari halusi kakun, jossa on valumaa, ruskistettua marenkia sekä vaniljainen kuorrute. Erityisen tärkeää oli, että se vanilja näkyy kuorrutteessa mustina pisteinä. Jostain menin lukemaan, että italialaisen marenkimassan voi tehdä edellisenä päivänä jääkaappiin. Kun marengin tein ja sitä testasin, oli se täydellistä. No, ei ollut enää seuraavana päivänä. Hyvää se oli, mutta koostumus kärsi. Enkä siinä ehtinyt sitten enää uutta tekemään.  Täytteenä tässä viiden munan kakussa oli kuningatarmousse. 

Kuningatarkakku ♥

Kesäkuun puolivälin tienoilla sain tehdä tuttavaperheen tytölle rippikakun. Tässä kahdeksan munan kakussa täytteenä oli omar- ja mansikkamousse. Kakku oli kuorrutettu kermavaahdolla. En muista oliko kakun suhteen jotain erityistoiveita, mutta tällainen siitä tuli. 

Rippikakku tytölle ♥


Sitten olisi Pirkan ohjetta raakasti sovellettu mustikka-valkosuklaajuustokakku. En nyt ihan tarkkaan muista miten ohjetta muutin, mutta muistaakseni tein tästä vähemmän makean. 

Mustikka-valkosuklaajuustokakku ♥

Anoppi ja appiukko viettivät heinäkuussa hääpäiväänsä ja sen kunniaksi vietiin heille pieni kakku. Kakku oli oikeastaan mun miehen ihanan pikkusiskon idea, minä vain toteutin sen. Tässä kakussa täytteenä oli varsin simppeli mascarpone-kermavaahto, mansikkahillo ja paljon tuoreita mansikoita. Vaikka kakku vaikuttikin ensin isolta meidän sakin tuhottavaksi, niin ei siitä kyllä paljoa jäänyt. 

Mansikkakakku ♥

Samoihin aikoihin tein myös mansikkarahkakakun tuoreilla mansikoilla sekä vaniljarahkakakun mansikoilla ja mansikkahillolla. 

Mansikkarahkakakku ♥

Mansikkakakku ♥

Sitten hyvin simppelisti koristellut rippikakut mansikkamoussella. Näitä meni siis kaksin kappalein.

Rippikakku pojalle ♥

Tämän kakun tein varsin pikaisella aikataululla, mutta tein kakun ilomielin! Päivänsankari toivoi kakun päälle marsuja, joten sellaisia sitten yritin nopsaa vääntää. Tässä kakussa täytteenä oli mansikka- ja toffeevaahdot, päällä kerma. 

Marsukakku ♥

Nämä Pokemon-kakut on aika suosittuja, ja ihanan helppoja tehdä. Tämän kakun sai eräs suloinen neitokainen elokuun loppupuolella. Kakussa oli täytteenä mansikkamousse suklaarouheen kera.

Pokemon-kakku ♥

Sitten kakku, johon toivottiin koristeeksi kettukarkkeja ja Fazerin sinistä rouheena. Täytteenä tässä kakussa oli mansikkarahkatäyte. Ainakin kakku oli varsin helppo koristella. :)

Mansikkarahkakakku ♥

Syksyllä sain tehdä myös muutaman kakun erään moottoripyöräkerhon synttäreille. Näissä kakuissa oli vaniljainen mansikkatäyte, päällä kerma. Jostain syystä nämä kakut jäivät vähän vaivaamaan, että olivatko hyviä vaiko eivät. Toivottavasti kelpasivat.Sitten olisi vuorossa vadelma-valkosuklaakakku aikuisen naisen synttärikahvipöytään. Päällä kakussa oli kermavaahto, koristeet valitsin niin että kestäisivät yön yli. Kakku kun haettiin edellisenä päivänä.

Vadelma-valkosuklaakakku ♥

Näin korona-aikaan tilaukset saattavat muuttua/peruuntua aika lyhyelläkin ajalla. Erään tällaisen tapauksen seurauksena syntyi tämä vadelma-daimkakku, jonka mun ihana ystävä onneksi pelasti. Vaikka nyt en tiedä olisko tää kuitenkin ollut vadelma-oreosuklaakakku. No, kakku ku kakku. 

Vadelma-suklaakakku ♥

Toinenkin kakkutilaus peruuntui ja tämä suklaa-mansikkakakku meni sitten toisen ystävän syötäväksi. Onneksi on tuollaisia kavereita, jotka pelastavat mut ylimääräisiltä kakuilta. :) Itse en nimittäin kyllä kakkuja enää pysty syömään. En ainakaan kovin usein. 

Mansikka-suklaakakku ♥

Kylläpäs näitä kakkuja piisaa.... Lokakuussa sain tehdä skeittiaiheisen kakun erään pikkuisen synttäreille. Tässä kahdeksan munan kakussa oli täytteenä valkosuklaata ja vadelmaa. 

Skeittikakku ♥

Lokakuussa sain tehdä kakun myös erään pienen pojan 1-vuotissynttäreille. Tässä kakussa oli vaniljainen kerma-tuorejuustovaahto, tuoreita mansikoita, mansikkahilloa sekä banaania. Kakku on kuorrutettu tuorejuusto-voikreemillä. 

1-vuotiskakku ♥

Suklaavaahdolla täytettyjä Kitkat-kakkuja tuli syksyllä tehtyä kaksin kappalein, mutta kuvan taisin napata vain toisesta.

Kitkat-kakku ♥

Toinenkin skeittikakku tuli syksyllä tehtyä. Tässä viiden munan kakussa oli kaakaolla maustettu sokerikakkupohja, täytteenä suklaa- ja mansikkamousse.

Skeittikakku ♥

Syksyllä sain ilahduttaa myös erästä nuorta neitokaista kakulla, jossa oli vadelma- ja valkosuklaavaahdot, päällä kerma sekä lakuvaluma. Päivänsankari halusi samanlaisen kakun kuin mitä olen joskus kauan kauan sitten tehnyt. Mutta koska kakuilla oli melkoinen kokoero, ei niistä just samanlaisia saanut millään. Mutta samaa tyyliä kuitenkin. 

Synttärikakku tytölle ♥

Varsin simppelisti koristelu, mansikkarahka-suklaatäytteinen kakku meni eräälle PSG-fanille. Logot on yllättävän haasteellisia tehdä, mutta tällä kertaa pelastukseksi osoittautui läheisestä leivontatarvikeliikkeestä löytynyt valkoinen elintarviketussi. Ei tuo pieni teksti logossa olisi muuten onnistunut millään. 

PSG-kakku ♥

Syksyyn mahtui myös mascarpone-kermavaahdolla ja itse tehdyllä mansikkahillolla täytetty kakku, joka lähti ilahduttamaan 70-vuotissynttäreitään viettänyttä leidiä. Tämänkin kakun koristelu piti ideoida aika nopsaan, mutta mun mielestä tästä tuli ihan nätti. 

70-vuotiskakku ♥

Ryhmä Hau-kakut pitävät edelleen pintansa ja tämä mansikka-daimtäytteinen kakku meni ilahduttamaan erästä neitokaista. 

Ryhmä Hau-kakku ♥

Ja sitten tämä. En tiedä itkisikö vai nauraisiko. Indie-tyylinen kakku, joka ei ihan kyllä onnistunut, mutta ainakin päivänsankari tuumasi että söpö. Taisi olla vaan kohtelias. Mutta opinpahan taas miten vaikeaa kerman pursottaminen voi hetkittäin olla. Enkä tee vastaavaa enää koskaan! En! Jos oikein muistan, täytteenä tässä oli mangoa ja kinuskia.

Indie-kakku ♥

Kastekakkuja on jotenkin ihana tehdä. Se on kuitenkin aina aika herkkä ja kaunis juhla. Tämä vaaleanpunasävyinen kakku oli täytetty vadelma- ja suklaamoussella, päällä voikreemi. Samaan juhlaan meni myös iso lohivoileipäkakku, mutta siitä ei näemmä kuvaa ollutkaan.

Kastekakku tytölle ♥

Tämä pikkuruinen, kahden munan kakku meni isänpäivänä mun ihanan asiakkaan isälle. Tai näin oletan. Kakussa oli täytteenä vadelmaa ja kinuskia, päällä kerma ja kinuskivaluma. 

Isänpäiväkakku ♥

Sitten yllärikakku superihanalle, nyt kahden suloisen tytön äidille. En kyllä kakkua tehdessä tiennyt, että uusi tulokaskin on tyttö, joten tässä babyshower-kakussa oli mukana myös ripaus sinistä. Kakussa oli täytteenä vaniljarahkatäyte sekä itse keitettyä mansikkahilloa. Päällä vielä kinuskia. 

Babyshower-kakku ♥

Sitten kakku, jolla naapurini halusi ilahduttaa hoitajaksi valmistunutta ja synttäreitään viettänyttä ystäväänsä. Tämäkin kakku oli kahden munan, täytteenä mansikka- ja suklaamoussea. 

Valmistujaiskakku hoitajalle ♥

Tämä yksisarviskakku on tehty erään nuoren neidin toiveiden mukaan. Aika monta kakkua olen tytölle saanut tässä vuosien varrella tehdä ja jokaisen olen tehnyt kyllä yhtä mielelläni. ♥ Ainoa hävytön puoli, että tämä nuori neitokainen on tässä vuosien varrella kasvanut mun ohi! En ymmärrä mihin se pikkulikka katosi. :) Tässä kakussa oli gluteeniton viiden munan kaakaokakkupohja, täytteenä suklaa- ja vaniljavaahtoa. 

Yksisarviskakku ♥


Ehkä pitäisi jatkossa kirjoitella blogia vähän ahkerammin, jos haluaa kaikki kakut blogiin saakka. :) Mutta muutama vielä, sitten loppuu!

Tässä Fortnite-kakussa oli täytteenä simppeli suklaavaahto, päällä kerma. Päivänsankarille oli tärkeää, että kakussa olisi V-buckseja sekä teksti Season 8. Toivottavasti oli sellainen kuin piti!

Fortnite-kakku ♥

Peliteemalla jatketaan, mutta tällä kertaa mangojuustokakun muodossa. 

Brawlstars-kakku ♥

Sitten vielä yksi, nimittäin pupu- & nallekakku pienen tytön synttäreille. Kakussa oli mansikkarahka- ja suklaatäyte, päällä mansikkainen voikreemi. ♥

Pupukakku ♥


Huh! Olipas niitä paljon! Sitten on vielä ne muutamat kakut, joista en syystä taikka toisesta kuvaa ottanut. Mutta ei niitä ole montaa.

Pakko olla kiitollinen, että olen näin monta kakkua saanut tehdä. Jokainen on oma projektinsa suunnitteluineen ja toteutuksineen. Osa menee rutiinilla, joistain oppii ehkä jotain uutta. Kiitos siis kuluneesta vuodesta! ♥ 

Huomiselle olisi vielä yksi kakku ja sitten lepäilen pari kolme viikkoa. Tulevan vuoden aion ottaa paljon rauhallisemmin kakkujen kanssa, jotta ehtisi joskus viikonloppuna olla perheenkin kanssa. Mutta kyllä mä silti vielä leivon. ♥

2 kommenttia: