3. maaliskuuta 2022

Dinosauruskakku kinuskivaahdolla ja banaanilla ♥

Josko sitä jatkaisi taas näiden kakkujen kanssa. Alkuvuodesta sain tehdä kakun eräälle pojalle, joka tykkää hirmuisesti dinosauruksista. Kokonaista dinosaurusta en osaa tehdä, mutta onneksi tällainen kakun sisältä putkahtava yksilö kelpasi. Tärkeintä kuulemma oli, että dinon hampaat näkyy. ♥

Tässä viiden munan kakussa täytteenä oli kinuskivaahto banaaniviipaleiden kera. Niin ja kakku oli myös gluteeniton ja laktoositon. Koristeet vääntelin sokerimassasta. 


Kinuskivaahto
(halk. 20cm kakun kahteen väliin)

6 dl kuohukermaa
2½ dl fariinisokeria
150 g mascarponea
(vaniljakreemijauhetta tarvittaessa)

  Aloita täytteen valmistus täyttämistä edeltävänä päivänä. Mittaa 2½ desiä kuohukermaa sekä fariinisokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen poreillen n. 15 minuuttia, tai kunnes kinuski sakenee. Anna jäähtyä hieman ja nosta jääkaappiin. Anna olla kylmässä yön yli. 
  Seuraavana päivänä vatkaa jääkaappikylmä kinuskikastike vaahdoksi. Vatkaa loppu kerma löysäksi vaahdoksi, lisää mascarpone ja vatkaa, kunnes vaahto on tasaista. Lisää kinuskivaahto ja vatkaa nopeasti tasaiseksi. Jos vaahto on liian löysää, lisää varovasti vaniljakreemijauhetta max. ruokalusikallinen. 

3 kommenttia:

  1. Ihanaa kun lapsilla on niin selvät sävelet että minkälaisen kakun haluavat, joko koristelun tai makujen suhteen! :) Siinä on sit leipojalla hyvä hetki pistää mietintämyssy päähän, jotta saa keksittyä miten kaiken toteuttaa. Tämä toteutus on taas ihan huippuhieno! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä toiveet on kyllä hyvin tarkkoja. :D Ja mua hirvittää, onnistunko kaikki toiveet toteuttamaan. Joskus on kyllä ollut pakko sanoa, että mun taidot ei piisaa.

      Niin ja kiitos! ♥

      Poista