29. toukokuuta 2022

Suklaa-vadelmakakku suklaamoussekuorrutuksella ♥

Palataanpas kakkujen kanssa tuonne alkuvuoteen ja kakkuun, jonka tein eräille 50-vuotissynttäreille. Oikeastaan tämä meni vain kaveriksi varsinaiselle synttärikakulle, josta jo aiemmin kertoilinkin. Tässä kakussa uutta mulle oli kakun kuorruttaminen moussella. Yleensä suosin kermavaahtoa tai kreemiä, ja tietysti joissain tapauksissa sokerimassaa, mutta moussella en ollut kakkua ennen kuorruttanut. Mutta tottakai tein, kun näin toivottiin. Ja olihan sitä kiva oppia taas jotain uutta!

Tämä kuuden munan gluteeniton & laktoositon kakku piti sisällään suklaa- ja vadelmamousset. Koristeiden suhteen ei ollut erityisiä toiveita, joten käytin ihan vaan marjoja ja viikunoita. Kuorrutukseen käytettävää moussea tuli vähän reiluhko satsi, joten jonkinmoiset pursotuksetkin olisi saanut aikaiseksi, mutta jätin ne kuitenkin tekemättä. Tämä satsi piisaa siis halkaisijaltaan 23 senttiseen ja 10 senttiä korkeaan kakkuun. 


Suklaamoussekuorrutus

3 dl vispikermaa
100 g mascarponea
115 g suklaata

  Paloittele suklaa mikron kestävään kulhoon ja sulata mikrossa 20-30 sekuntia kerrallaan välillä sekoitellen. Jätä sula suklaa jäähtymään hetkeksi. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Mittaa tuorejuusto omaan kulhoon, vatkaa notkeaksi. Lisää suklaasula tuorejuuston joukkoon ja vatkaa tasaiseksi. Kaada tuorejuusto-suklaaseos kermavaahdon joukkoon ja vatkaa tasaiseksi, napaksi vaahdoksi. Levitä mousse kakun päälle. Anna jässähtää jääkaapissa ainakin tunti pari ennen koristelua. Itse kuorrutin kakun illalla ja koristelin vasta aamulla. Näin koristeet eivät uppoa aluksi pehmeään pintaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti