9. elokuuta 2022

Helppo kinkkupannarirulla ♥

En ymmärrä mihin tämä aika oikein katoaa. Justiinhan istuin tässä koneen ääressä ja riemuitsin siitä, että juniorin loma alkaa. Ja nyt se sitten jo loppuu. Koulut alkaa huomenna ja palataan taas sen osalta normi arkeen. Meidän arki tosin muuttuu melkoisesti, kun tuo mun tyttöni muuttaa ensi viikolla kotoa pois. Aloittaa opiskelut muualla, joten ihan joka päivä ei enää nähdä. Aika monet itkut on tässä kesän aikana itketty ja aika monet itkut vielä itketään. Toisaalta ilosta, toisaalta ikävästä. Vaikka tiedän ja uskon että tyttö pärjää, niin on tämä irti päästäminen vaikeaa. ♥ 

Nyt kun tuo kakkutouhukin on toistaiseksi aikalailla jäissä, tuntuu aikaa jäävän ihan erilailla kaikkeen muuhun. En mä mitään ihmeellistä ole saanut aikaiseksi, mutta nyt kun ei ole kiire mihinkään, eikä mitään sitovia aikatauluja, niin tämä pikkuasioiden parissa puuhastelu on aika kivaa. 

Koko kesänä en ole meidän sakille tehnyt oikein mitään ihmeellisiä ruokia, niitä samoja perusjuttuja vaan. No jotain leivonnaisia joskus, mutta aika vähissä nekin on olleet. Eilen innostuin kuitenkin pyöräyttämään kinkkupannarirullan Yhteishyvän ohjetta soveltaen. Tuota saan nyt sitten järsiä lounaaksi ja iltapalaksi, kun ei tuo oikein muille taida kelvata. Poika kyllä totesi, että tuoksuu hyvältä, mutta maistaa ei halunnut. Mutta eipä tuo haittaa, kyllä mulle kelpaa. 

Alkuperäisessä ohjeessa kehoitettiin kumoamaan pannukakku korppujauhotetulle leivinpaperille, mutta mun mielestä tuo korppujauho oli aika äklöä. Ehkä kokeilisin jatkossa ilman. 



Kinkkupannukakkurulla

6 kananmunaa
6 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
Täyte:
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
1 punainen paprika
250 g kinkkurouhetta
1 tl oreganoa
100 g maustettua tuorejuustoa, esim. valkosipuli
2 rkl tomaattisosetta

  Riko kananmunat kulhoon, vatkaa rakenne kevyesti rikki. Sekoita joukkoon maito, jauhot ja suola. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista pannukkua 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
  Pannukakun kypsyessä valmista täyte. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä. Hienonna paprika ja lisää pannulle kinkkusuikaleiden ja oreganon kanssa. Kääntele hetki. Nosta pannu syrjään ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja tomaattisose. Anna täytteen jäähtyä.
  Ripottele puhtaalle leivinpaperille korppujauhoja ja kumoa pannukakkupohja paperille. Levitä päälle täyte ja kääri levy rullalle. Anna vetäytyä hetki ja tarjoa esimerkiksi raikkaan salaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti