9. lokakuuta 2022

Hitusen kevyemmät suklaa-luumumuffinssit

Jotkut ruoat/leivonnaiset ovat niin omituisia, että ainakin meikäläisen aivot huutavat ihmeissään, että mitähän sinä oikein syöt. Yksi omituisista oli nämä suklaamuffinssit, joiden taikinaan sekoitettiin luumusosetta. Luumusose sai muffinssit maistumaan hieman hedelmäisiltä ja jollain oudolla tapaa tulee mieleen, että söisi joulutorttua ja suklaakakkua yhtä aikaa.

Näissä muffinsseissa ei ole hirveästi lisättyä rasvaa, mutta luumusose tuo näihin kivasti mehevyyttä. Kovin kauaa näitä ei kuitenkaan kannata säästellä, etteivät kuivahda, mutta tarvittaessa voi pakastaa ja sulattaa huoneenlämmössä muffinssi kerrallaan. Mun mielestä olivat ehkä jopa parempia pakastamisen jälkeen. 

Vaikka nämä mun makuun vähän omituisia olivatkin, niin ihan hyviä silti. Ohje on joskus kirjoiteltu muistiin Yhteishyvästä, mutta ihan tällaisenaan en tuota ohjetta enää Yhteishyvän sivuilta löytänyt.


Suklaa-luumumuffinssit
(12kpl)

100 g tummaa suklaata
2 rkl margariinia
2 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
125 g luumusosetta (lastenruoka)

  Paloittele suklaa kulhoon. Lisää margariini suklaan joukkoon ja sulata seos mikroaaltouunissa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen.
  Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa jäähtynyt suklaa-margariiniseos ja luumusose muna-sokerivaahdon joukkoon. Yhdistä jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe kulhossa ja sekoita vaahdon joukkoon.
  Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 225-asteisessa uunissa n. 12-15 minuuttia tai kunnes muffinssit ovat juuri ja juuri kypsiä. Kokeile kypsyys tikulla. Varo paistamasta liikaa, jotta eivät kuivu! Suklaamuffinssit saavat olla kostean meheviä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti