30. toukokuuta 2023

Raparperikeikauskakku ♥

Raparperit alkaa olla jo sen verran isoja, että niitä voi hyvin käyttää. Poika jo toivoi raparperijäätelöä, mutta sen aika on vähän myöhemmin. Kevään ensimmäisistä raparpereista syntyi tällä kertaa ihana, mehevä keikauskakku. Etenkin vaniljajäätelön kanssa tämä oli oikein hyvää.



Keikauskakku on sovellettu Kodin parhaat juhlat -kirjan karviaiskeikauskakun ohjeesta. 

Raparperikeikauskakku

Vuoan pohjalle:
50 g sulatettua voita
1½ dl fariinisokeria
5 dl raparperipaloja
Taikina: 
150 g voita
1 dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
Tarjoiluun:
vaniljakastiketta, jäätelöä tai kermavaahtoa

  Leikkaa tasapohjaisen vuoan (halk. n.23cm) pohjalle leivinpaperi, voitele vuoan reunat. Voit toki vuorata myös vuoan reunat leivinpaperilla, jolloin kakku irronnee vuoasta vähän paremmin.
  Huuhdo ja paloittele raparperit. Sulata vuokaan tuleva voi. Kaada puolet sulatetusta voista vuoan pohjalle, ripottele päälle puolet fariinisokerista. Levitä raparperipalat tasaisesti vuoan pohjalle. Kaada päälle loppu voi ja ripottele vielä loput fariinisokerit vuokaan.
  Vatkaa pehmeä, huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää jauhoseos sekä maito taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi. 
  Levitä taikina varovasti raparperipalojen päälle. Paista kakkua 175 asteisen uunin alatasolla n. 50 minuuttia tai kunnes on kypsä. Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa tarjolle.
  Tarjoile raparperikeikauskakku jäätelön, vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kera.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti