18. toukokuuta 2023

Kahvilla maustettu pantterikakku ♥

Vapise tiikerikakku, täältä tulee espressopantteri! Mun oli tarkoitus tehdä äitienpäiväksi espressopantterikakkua, mutta siinä kaikessa kiireessä se sitten jäi. Tämä Kodin kuvalehden Pastaa ja muita Italian herkkuja -kirjasta löytynyt kakkuohje on omituinen, mutta myös herkullinen yhdistelmä kahvilla maustettua banaanikakkua ja appelsiinikakkua. Taikina on iso ja siitä onkin tarkoitus paistaa kaksi kakkua samalla kertaa. Kovin isoja kakkuja ei tosin tuosta saa, mun kakut paistuivat 1,8 ja 1,2 litran vuoissa. Tosin tuossa isommassa vuoassa kakku jäi vähän pieneksi. 

Kakut voi koristella appelsiini-tomusokerikuorrutteella ja strösseleillä, mutta minä jätin koristelut tällä kertaa väliin. Kakut paranee ja mehevöityy vanhetessaan, eli kannattaa malttaa jättää vähän seuraavallekin päivälle.



Espressopantterikakku
(2 kakkua)

Taikina 1:
150  g voita tai margariinia
1 dl sokeria
½ dl fariinisokeria
3 kananmunaa
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
2 dl banaanisurvosta (2 pikkuista banaania)
½ dl espressokahvijuomaa tai vahvaa kahvia

Taikina 2:
150 g voita tai margariinia
1½ dl sokeria
3 kananmunaa
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
½ tl inkivääriä 
½ dl appelsiinimehua
½ tl hyvin pestyn appelsiinin raastettua kuorta

Kuorrutus halutessa:
2 dl tomusokeria
tilkka appelsiinimehua
strösseleitä 

  Tee kumpikin taikina samoin omassa kulhossaan. 
 Vaahdota pehmeä, huoneenlämpöinen rasva ja sokerit. Lisää munat yksitellen vatkaten. Taikinan juoksettumisen estämiseksi voit lisätä tässä vaiheessa lusikallisen vehnäjauhoja.
 Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne taikinaan. Lisää lopuksi mahdolliset muut ainekset ja nesteet. Sekoita lastalla tasaiseksi taikinaksi. Vältä turhaa vaivaamista.
 Voitele ja korppujauhota kaksi rengasvuokaa (n.1,5l). Nostele lusikalla vuorotellen eri taikinoita vuokiin. Paista kakkuja 175 asteisen uunin alatasolla n. 50 minuuttia, tai kunnes kakut ovat tikulla koitettaessa kypsiä. Anna kakkujen jäähtyä hetki ja kumoa sitten vuoista.
  Koristele kakut halutessasi. Sekoita appelsiinimehu tomusokeriin ja tee jäähtyneiden kakkujen päälle raitoja tomusokerikuorrutteella. Ripottele päälle strösseleitä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti