1. joulukuuta 2012

Kuppi kuumaa

Oli aika mukavaa laittaa päivällä talon ukot pihalle touhaamaan, vetäistä itte villasukat jalkaan ja laittaa puuhella lämpiämään. Hellaa lämmittäessä innostuin keittämään kuumaa päärynäglögiä hytistävän kylmän päivän kunniaksi. Tämä on näitä elämän pieniä iloja. Ohje tähän ihanan makeaan glögiin löytyi Yhteishyvästä.

Päärynäglögi
(8-10ann.)

1l päärynämehua
1 kanelitanko
1 vaniljatanko
10 kokonaista mausteneilikkaa
5dl päärynäsiideriä (laitoin omena-päärynää)

  Kuumenna päärynämehu kattilassa. Lisää vanilja- ja kanelitangot sekä neilikat. Keitä 10 minuuttia. Lisää siideri ja kuumenna. Poista mausteet ja tarjoile. Mausteet voi käyttää uudestaan.5 kommenttia:

 1. Kyllä sitä voikin tulla onnelliseksi villasukista ja glögimukista! :-) Nimim. Toiset tällä hetkellä jalassa ja toinen kädessä. Mukavaa sunnuntaita! :-)

  VastaaPoista
 2. Totta :) Ei sitä niin valtavan suuria asioita tartte ollakseen onnellinen <3

  Ihanan talvista sunnuntaita sinnekin suunnalle :)

  VastaaPoista
 3. Tuntuu niin mahdottoman kylmältä, kun suoraan plusasteista vaihtui pariinkymmeneen pakkasasteeseen. Ei ehtinyt ollenkaan tottumaan kylmempään ilmaan. Glögi ja villasukat onneksi lämmittää.:) Flunssaoireita oli tuossa viikonlopun aikana, mutta nyt tuntuu jo paremmalta. Liekö eilen nautittu terästetty glögi auttanut...;) Ihanaa silti, että vihdoin saatiin lunta, ja tuntuu jo talvelta. Toivottavasti maa nyt pysyy valkoisena.:)

  VastaaPoista
 4. Hyvä, että olo tuntuu jo paremmalta!

  Kääpiölinnassa polttopuiden menekki on kummasti kasvanut tässä viikonlopun aikana, kun on pidetty tulta niin hellassa, pystymuurissa kuin kellarin polttimessakin. Näitä vanhan tuvan ihanuuksia :)

  VastaaPoista
 5. Kummasti se polttopuiden käyttö lähti muutaman päivän sisällä kasvuun.;) Onneksi nyt on polttopuita kaikki paikat täynnä viime vuotisen myrskyn ansiosta (jotain hyvää siis siitäkin). Puita kuluu, kun meilläkin lämmitykseen käytetään vain puita. Talossa lämmitykseen käy sähkö, öljy ja puut. Ja puitahan me pannunpesään laitamme, kun se tulee kaikkein halvimmaksi. Lisäksi meillä on pihassa vanha mummonmökki, joka lämpeää vain puilla. Sielläkin pitää käydä päivittäin laittamassa valkea pesään, ettei jäädy vesiputket ja talvisäilytyksessä olevat pelargoniat, pasuunakukat ynnä muut. Näillä keleillä ei välillä muuta ehdikään kuin kantamaan polttopuita ja pitämään tulta yllä.;)

  VastaaPoista