27. marraskuuta 2014

A chicken ain't nothin' but a bird.... - pikainen broileri-aurajuustopasta

Viime aikoina mun jutut ovat olleet melko herkkuvoittoisia, mutta tämä johtuu vain siitä, ettei ruokapuolella ole tapahtunut oikein mitään mullistavaa. Suoraan sanottuna en edes muista, että mitäs sitä on viime päivinä syöty. Ei siis mitään, minkä takia kannattaisi tietokonetta avata. 

Eilinen ruoka sen sijaan oli piristävä poikkeus tässä muuten niin yksitoikkoisessa arkisapuskassa, että tämä ohje kannattaa laittaa jakoon asti. Pirkasta poimitun ohjeen pohjalta sovellettu broileri-aurajuustopasta oli sellainen ruoka, joka kelpasi meillä kaikille. Sen lisäksi, että tämä oli todella hyvää, oli valmistaminenkin ihanan nopeaa ja helppoa. Alkuperäisen ohjeen voi käydä kurkkimassa Pirkan sivuilta, alla ohje siten miten minä sen tein. 




Sipulinen broileri-aurajuustopasta
(4ann.)

300g pappardelle-pastaa
vettä
suolaa
Kastike:
1pkt(390g) kananpojan minuuttipihvejä, yrtti-valkosipuli
1 sipuli
1 punasipuli
öljyä
2rkl balsamiviinietikkaa
1rs(250g) kirsikkatomaatteja
100g aurajuustoa
1,5dl pastan keitinlientä
Pinnalle;
paahdettua sipulia

  Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Pastan kypsyessä valmista kastike.
  Hienonna sipulit. Suikaloi pihvit ja ruskista suikaleet pannulla tilkassa öljyä. Siirrä broilerisuikaleet lautaselle. Kaada sipulisilppu pannulle ja anna kuullottua hetki. Mausta sipulit balsamiviinietikalla. 
  Siirrä broilerit takaisin pannuun ja kuumenna. Puolita kirsikkatomaatit ja lisää ne broilerien joukkoon. Murenna aurajuusto pannulle ja lisää pastan keitinliemi. Kuumenna hetki samalla sekoitellen, kun juusto hieman sulaa.
  Valuta pasta ja sekoita kastikkeen joukkoon. Ripota päälle paahdettua sipulia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti