17. marraskuuta 2014

Fish in the dish - herkulliset lohi-katkarapupihvit ja rhode island-kastike

Kalapihvejä en muista tehneeni pitkään aikaan, joten nyt oli syytä korjata tilanne. Ei meillä kalapihveistä oikein muut tykkää kuin minä, mutta jos ei kelpaa, niin tehkööt itse omat sapuskansa. Usein pihvit tulee tehtyä oman pään mukaan, mutta tällä kertaa halusin kokeilla Yhteishyvästä löytynyttä ohjetta, johon tuli lohen lisäksi katkarapuja. Pihvien kanssa tarjosin uunissa paahdettuja perunaviipaleita ja rhode island-kastiketta. Periaatteessahan tuo kastike on tarkoitettu kylmien kala- ja äyriäisruokien kaveriksi, mutta hyvin toimi tässäkin. Kastikkeeseen käytetyistä viinaksista kiehautin alkoholin pois.

Pannulla paistaen pihveihin saisi kauniimman värisen pinnan, mutta jotenkin tuo uunissa kypsentäminen on näppärämpää.




Katkarapupihvit
(10-12kpl)

200 g katkarapuja
400g lohta
2 keltuaista
1rkl sitruunamehua
1dl tuoretta tilliä tai maun mukaan kuivattua
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria

  Sulata ja valuta katkaravut. Poista lohesta nahka ja ruodot. Soseuta monitoimikoneessa katkaravut, lohi ja kananmunat. Jos et omista monitoimikonetta, hienonna lohi ja katkaravut pienen pieneksi silpuksi veitsellä. Lisää sitruunamehu, tilli, suola ja pippuri. Sekoita tasaiseksi massaksi. 
  Paista pihvit pannulla molemmin puolin noin 3 minuuttia tai uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Uunissa kypsennettäessä käännä pihvit kertaalleen kypsennyksen loppupuolella. 

Tämä kastike on varsin helppo tehdä. Itse olisin kaivannut tähän vähän enemmän potkua. Jos tykkäät vahvemman makuisesta kastikkeesta, lorauta sekaan vaikka tilkka tabascoa.




Rhode island-kastike

1½ dl majoneesia
3 rkl chilitomaattikastiketta
1½ dl kuohukermaa
½-1 rkl konjakkia
1-1½ rkl sherryä, madeiraa tai portviiniä

  Sekoita chilitomaattikastike majoneesiin. Vaahdota kerma ja yhdistä kastikkeeseen. Mausta konjakilla ja sherrylä. 
  Säilytä kastike viileässä ennen tarjoilua. Tarjoa keitetyn, kylmän kalan tai äyriäisten kanssa. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti