16. huhtikuuta 2015

Hot chicks! - maissipaneroitu broileri chili-paprikalisukkeella

Näitä vanhoja, kirjoittamatta jääneitä ohjeita piisaa aina vaan. Olikohan viime viikolla, kun kaivoin ikivanhasta reseptivihkosesta maissikuorrutteisen broilerin ohjeen, jota testasin hieman soveltaen. Broilerin kanssa tarjottiin salsamaista chili-paprikalisuketta ja riisiä. Broileri sai meidän perheessä suuren suosion, eikä tuossa lisukkeessakaan mitään vikaa ollut. Riisi ei tämän kanssa vaan toiminut, sillä olisi kaivannut lisäksi jotain kastiketta. Jatkossa taidan tarjota tätä ruokaa vaikkapa lohkoperunoiden kanssa.




Chili shaked chicken - maissipaneroitu broileri chili-paprikalisukkeella
(4ann.)

3-4 maustamatonta broilerin fileepihviä
suolaa
pippuria
½-1 dl vehnäjauhoja
½-1 dl maissijauhoja
voita tai öljyä
Chili-paprikalisuke:
1 punainen paprika
1 vihreä chili
1 punainen chili
2 keskikokoista sipulia
4 valkosipulinkynttä
1 tl paprikajauhetta
1rkl tomaattisosetta
3 rkl vettä
öljyä tai voita

  Valmista ensin paprikalisuke. Silppua paprika, sipuli, valkosipuli ja chilit pieneksi silpuksi. Kuullota kasviksia voissa tai öljyssä. Lisää paprikajauhe, tomaattisose ja vesi ja keitä hiljalleen noin 10 minuuttia.
  Leikkaa broilerit pitkittäin kahtia. Mausta molemmin puolin suolalla ja pippurilla. Sekoita maissi- ja vehnäjauhot keskenään ja mausta seos pikkuripauksella suolaa. Pyörittele broilerit jauhoseoksessa ja paista runsaassa rasvassa kullan keltaisiksi.
  Tarjoa salaatin tai vaikkapa lohkoperunoiden kera.

2 kommenttia:

  1. Aah kun kuulostaa hyvältä! Laitan testiin, saa vaihtelua meidänkin ruokapöytään.. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti maistuu :) Nuo broilerit toimisi hyvin jonkun majoneesipohjaisen dipinkin kanssa.

      Poista