27. huhtikuuta 2015

Strange bird from a different nest! - herkullinen sieni-broileripaistos arkeen

Viime viikolla löytyi taas yksi uusi, kiva arkiruoka. Tässä broileripaistoksessa maistuu mukavasti sienet ja pinnalla on rapsakka taikinakuvio. Alunperin ohje on lähtöisin Yhteishyvästä, mutta hieman menin sitä muuttelemaan. Marinoidut broilerisuikaleet vaihtuivat maustamattomiin ja suurin osa mausteistakin meni uusiksi. Voitaikinasuikaleita laitoin paljon vähemmän ja ihan hyvin riitti. 




Broileri-sienipaistos

500 g maustamattomia broilerin fileesuikaleita
suolaa
mustapippuria
timjamia
valkosipulijauhetta
1 sipuli
1 punainen paprika
1 rkl öljyä
1 prk herkkusieniviipaleita
200 g kantarellituorejuustoa
2 dl keitettyä riisiä
200-300 g voitaikinaa

  Sulata voitaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise pesty paprika, poista kanta ja kuutioi malto. Valuta herkkusienistä liemi ja ota se talteen. Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota siinä sipuli ja paprika. Siirrä sivuun odottamaan. Lisää pannulle tarvittaessa öljyä ja ruskista broilerisuikaleet. Mausta maun mukaan suolalla, pippurilla, timjamilla ja valkosipulijauheella. 
  Kaada sipuli-paprikaseos broilerisuikaleiden joukkoon. Lisää tuorejuusto ja noin desilitra herkkusienien lientä. Sekoita tasaiseksi ja lisää riisi. Tarkista maku. 
  Levitä broilerimuhennos paistosvuokaan tai jaa se neljään uuninkestävään annosvuokaan. Ota voitaikinalevyistä noin 1½ sentin paksuisia suikaleita taikinapyörällä ja tee niistä ristikko paistosten päälle. Tasoita tarvittaessa taikinasuikaleiden reunat. Halutessasi voit voidella pinnan munalla. Kypsennä pieniä vuokia 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia ja isoa noin 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti