15. toukokuuta 2015

Too much mexican food will fill ya! - jauhelihatortillat limesmetanan ja guacamolen kera

Vihdoin aurinko pilkisteli pilven takaa ja kutsui pihaa kuopsuttamaan. En mä kyllä paljoa saanut hommia tehtyä, mutta jotain kuitenkin. Enemmän vain saisi olla tällaisia päiviä, sillä oikeasti oli ihanaa kaivaa ruohonleikkuri talviteloilta ja kävellä sen kanssa pitkin tonttia. Tai siis leikata pieni pätkä ja sitten saikin painua huilaamaan. Oudokseltaan ruohonleikkuu tultui melkoiselta urheilusuoritukselta, eikä tilannetta suinkaan helpottanut aivan liian pitkäksi kasvanut, aavistuksen kostea ruoho. Mutta tuosta on sitten hyvä jatkaa. 

Koska pihalla riittää melkoisesti hommaa, saa lähipäivien ruoat olla helppoja valmistaa. Tänään herkuteltiin pikaisilla tortilloilla, johon tein lisukkeeksi limesmetanaa ja guacamolea. Tuo limesmetana oli kivan raikasta ja tykkäsin kovasti. Muut eivät tuosta niinkään innostuneet. Etenkin broileritäytteisiin tortilloihin tuo voisi istua oikein loistavasti. 




Tortillat jauhelihatäytteellä

8 täysjyvätortillaa
Jauhelihakastike:
400 g jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 kasvisliemikuutio
1 dl vettä
1 tlk (400g) valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
2-3 rkl ketsuppia
chilikastiketta
cayennepippuria
mustapippuria
Limesmetana:
1 tlk smetanaa
½-1 limen mehu
ripaus suolaa
mustapippuria
Guacamole:
1 pieni sipuli
2 kypsää avokadoa
1-2 rkl lime- tai sitruunamehua
1 valkosipulinkynsi
chilijauhetta
suolaa
mustapippuria 

  Valmista ensin kastikkeet. Sekoita smetanan joukkoon limemehu ja mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla. Nosta jääkaappiin maustumaan.
  Kuori ja hienonna sipuli guacamolea varten. Halkaise avokadot, poista kivi ja koverra hedelmäliha pois kuoresta. Hienonna avokadot kulhossa. Lisää joukkoon sitruunamehu. Hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita loput ainekset avokadon joukkoon. Sekoita guacamole tasaiseksi. Nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
  Valmista kastike. Ruskista jauheliha pannulla. Lisää ruskistamisen loppupuolella hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynnet. Murenna joukkoon liemikuutio ja lisää vesi, ketsuppi sekä pavut liemineen. Mausta maun mukaan chilikastikkeella, cayennella ja mustapippurilla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Kuumenna kastike kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen kymmenisen minuuttia siten, että kastike sakenee. 
  Tarjoa jauhelihatäyte ja kastikkeet tortillojen ja kasvisten kera. 




2 kommenttia:

  1. Mun on tänään tehnyt koko päivän mieli just tällästä ruokaa, mutta Late päätti että meillä syödään jauheliha-perunalaatikkoa. Olis pitänyt ottaa "pikavisiitti" teille!! ☺

    VastaaPoista