12. toukokuuta 2015

Pikku pikku piirasia - hävikkiherkkuna pienet kinkkupiirakat

Mies on taas tämän viikon iltavuorossa ja tekee tuhottoman pitkää päivää. Senpä vuoksi ajattelin ilahduttaa tuota ukkokultaa leipomalla yöpalaksi pieniä kinkkupiirasia. Oikeastaan mun piti saada käytettyä jääkaapista yhden kinkkupaketin ja kermapurkin jämät, mutta eihän miehen tarvi sitä oikeaa syytä tietää. Yhden ison piirakan sijaan tein monta pientä paistaen piirakat silikonisissa muffinssivuoissa. Vasta jälkeenpäin tuli mieleen, että ihan hyvin olisi voinut paistaa piirakat pienissä alumiinivuoissa, kun en tahdo niille muuten keksiä käyttöä. Osaan piirakoista lisäilin salaattijuustokuutioita, kun niitäkin sattui vajaa purkki jääkaapista löytymään.

Piirakoista tuli varsin meheviä ja aika kivan kokoisia. Voisin hyvin kuvitella näiden sopivan vaikka kesän juhlapöytään, tai ihan vaan iltapalaksi raikkaan salaatin kanssa. 




Pienet kinkkupiirakat
(10kpl)

1 dl perunamuusijauhetta
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl vettä
1 dl voisulaa
Täyte:
n. 100 g palvikinkkurouhetta
pieni pala punaista paprikaa
1 pieni salottisipuli
1½ dl juustoraastetta
salaattijuustokuutioita
1 kananmuna
1 dl kermaa
1 dl maitoa
pizzamaustetta

  Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon voisula ja vesi. Sekoita nopeasti puuhaarukalla tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina 10 osaan ja painele muffinssipellin kolojen pohjalle ja reunoille. 
  Ripottele taikinan päälle kinkkurouhe, hienonnettu sipuli ja kuutioitu paprika. Jaa juustoraaste täytteiden päälle. Lisää halutessasi pari salaattijuustokuutiota kuhunkin piiraseen. Vatkaa munan rakenne rikki ja sekoita joukkoon kerma ja maito. Mausta maun mukaan pizzamausteella. Kaada liemi vuokiin.
  Kypsennä pikkupiirasia 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes ovat saaneet väriä ja pohja on kypsä.




2 kommenttia:

  1. Tosi herkullisen näköisiä, voisin napata samantein pari iltapalaksi ;) Itsekin tein aika tarkkaan samanlaisella pohjanohjeella kasvispiirakkaa viime vuoden puolella (http://suklaapossu.blogspot.fi/2014/07/tosi-maukas-kasvispiirakka.html) ja sehän upposi syöjiin hetkessä. Salaisuus on varmaan osaksi juuri tuo muusijauhe, joka tekee pohjista pehmoisen ja kivasti erimakuisen. Näistä sainkin idean mihin hukkaan kaapissa pyörineen muusijauheen jämät ja ylimääräiset jutut jääkaapista, kiitti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tuo pohja on kyllä ihana, maistuu hyvältä ja on superhelppo tehdä. Sain ohjeen liki 20 vuotta sitten yhdeltä asiakkaalta ja siitä lähtien tuo nyt jo ruttuinen ruutupaperin palanen on ollut visusti tallessa reseptimapissa. Täytyypä käydä kurkkaamassa kasvispiirakkaohjettasi :)

      Poista