24. kesäkuuta 2015

I wished and kissed my little golden horseshoe - pienet, rapeat hevosenkenkäkeksit

Yllätys, yllätys, taas sataa. Aamupäivällä uskaltauduin lenkille ja sen jälkeen sade yltyikin sellaiseen mittakaavaan, että parempi on pysytellä toistaiseksi sisällä. Herra 4v. meinaa vaan tulla aivan täihin, kun mun kärsivällisyys useamman tunnin legoleikkeihin on rajallinen, eikä lastenohjelmiakaan määräänsä enempää voi katsoa. Etenkin, kun meidän leikki on sellaista, että kosken sitten legoon kuin legoon, otan aivan väärän yksilön ja auta armias, jos kokeilen rakentaa palikoista jotain! Palkaksi saa ärinää ja murinaa siitä kuinka rakennan aivan väärin. Siksi oli pakko yrittää keksiä sellaistakin puuhaa, josta kumpikin tykkää ja mikäs sen mukavampaa kuin leipominen. Pikkumies ei vaan tällä kertaa innostunut muuta kuin maistelemaan niin taikinaa kuin valmiita keksejäkin, ja väliajan vietti sohvalla pomppien. Anteeksi, nyt sanoin väärin, kävihän tuo vääntämässä muutaman taikinatangon hevosenkengän muotoon. 

Koska herkkuja on tullut viime aikoin syötyä vähän liiankin kanssa, halusin leipoa jotain jota ei tarvisi syödä niin nopsaan tahtiin. Kauppaankaan ei ollut asiaa, joten ainesten tuli löytyä kotoa. Siksipä nappasin hyllystä Kodin herkkuleivonnaiset-kirjan ja siitä ohjeeksi valikoitui hevosenkenkien ohje. Vaikka en keksien leipomisesta niin kauheasti piittaa, niin nämä valmistuivat suht nopsaan ja lopputuloksena oli mukavan rapeita, kivasti kanelille maistuvia pikkuleipiä. Nämä ovat muuten munattomia keksejä.




Hevosenkengät
(n.50kpl)

5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
200 g voita tai margariinia
1½ rkl siirappia
½ tl jauhettua kardemummaa
2 tl kanelia
2 tl soodaa
tilkka vettä

  Sekoita kulhossa jauhot, sokeri, huoneenlämpöinen rasva, siirappi, jauhettu kardemumma, kaneli sekä tilkkaan haaleaa vettä liuotettu sooda.
  Pyöritä taikina ohuiksi (n. pikkusormen vahvuisiksi) tangoiksi ja leikkaa ne 7-8 cm pitkiksi paloiksi. Taivuta palat hevosenkengän muotoon. 
  Laita keksit leivinpaperille pellille ja painele kevyesti haarukalla. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa noin 6-7 minuuttia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti