2. kesäkuuta 2015

Uusia tuulia ja simppeliä sieni-possukastiketta

Reissun aikana sain mukavan viestin, mutta unohdin kertoa siitä aiemmin. Kääpiölinna pääsi nimittäin mukaan SOblogeihin! SOblogit on eteläpohjalaisten lifestyle- ja vapaa-aikablogien "liittouma". Mukana on monia mielenkiintoisia blogeja ja niihin pääset tutustumaan joko SOblogien yhteisestä blogista osoitteessa sobloggaajat.blogspot.fi tai tykkäämällä SOblogeista Facebookissa. Käykää ihmeessä kurkkaamassa! Mulle tämä on suuri kunnia ja odotan innolla, mitä tämä kuvio tuo tullessaan. Ja jos ei muuta, niin tottahan on aina mukava tutustua lähiseudun bloggaajiin.

SOblogit on helppo tunnistaa tästä logosta. 



Ruokapuolella innostus on vielä vähän hukassa, joten tämän viikon murkinat tulee todennäkoisesti olemaan hyvin yksinkertaisia. Mutta eihän hyvän ruoan aina tarvitse olla mitenkään monimutkaista, kuten tänään tehty nopea, herkullinen sieni-possukastike osoitti. Toki lihat on hyvä ottaa lämpenemään ajoissa, mutta muuten itse ruoan valmistamiseen ei kauaa mennyt.




Simppeli sieni-possukastike

400 g maustamatonta porsaan suikalelihaa
tilkka öljyä
1 iso punasipuli
1 tlk herkkusieniviipaleita
2½ dl kolmen sipulin ruokakermaa
2½ dl vettä
1 lihaliemikuutio
1-2 tl timjamia
3 rkl maizena suurustetta ruskeille kastikkeille
Lisäksi:
hienonnettua ruohosipulia

  Nosta possusuikaleet huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen kypsennystä. Hienonna sipuli ja valuta herkkusienet. 
  Ruskista possusuikaleet kuumalla pannulla öljyssä 1-2 erässä. Lisää joukkoon sipuli ja sienet ja anna niiden kuullottua hetki. Murenna joukkoon lihaliemikuutio ja lisää vesi sekä kerma. Mausta timjamilla.
  Kuumenna kastike kiehuvaksi ja lisää joukkoon suuruste samalla hyvin sekoittaen. Anna kiehua pari minuuttia. Ripottele päälle halutessasi hienonnettua ruohosipulia.
  Tarjoa riisin ja salaatin kera.


4 kommenttia:

  1. Kiva, että tekin olette saaneet oman "liittouman"! Ainakin meillä Åblogien tapaamiset ovat kerta toisensa jälkeen aivan huippujuttuja ja sitä kautta on ollut ihana löytää uusia ystäviä ja sielunsiskoja, jotka ymmärtävät tämän joidenkin mielestä hassun harrastuksen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä, mutta luulen, että teidän juttu on toiminut tässäkin innoittajana. Mielenkiinnolla odotan kyllä näitä tapaamisia :) Tosin ensimmäinen taitaa heti jäädä väliin, mutta eiköhän niihin jossain vaiheessa ehdi mukaan.

      Poista
  2. WAU mikä juttu, suuren suuret onnittelut Anu!!! ♥
    Mielenkiinnolla jään seurailemaan ja odottelemaan mitä kivaa te keksitte!!! ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ihan pihalla oon koko jutusta vielä, mutta ehkä tästä pääsee jossain vaiheessa jyvälle.

      Poista