17. huhtikuuta 2016

Ihanainen kookos-mustikkapiirakka ♥

Taas on se aika vuodesta, jolloin iskee pakonomainen tarve käyttää pakastimesta vanhat marjat pois. Vaikka aika hyvin niitä on talven aikana kadonnutkin. Vadelmien kohdalla hylly näyttää uhkaavan tyhjältä, muita marjoja löytyy vielä jonkin verran. Ensi kesänä saa olla ahkerampi vadelmien kanssa, jotta piisaavat koko vuoden. Jos muille marjoille ei löydy käyttöä, niin ainahan niistä voi tehdä liköörejä

Pieni osa mustikoista päätyi eilen piirakan täytteeksi. Kookoksella kuorrutettu mustikkainen piirakka oli kyllä hyvää, joskin olisi kaivannut kaveriksi vaikka vaniljajäätelöä. Yritin samalla hävittää päiväysvanhoja kananmunia, voitaikinapaketin jämiä, turhia marmeladinokkoja ja muuta ylijäämäkamaa leipomalla mustikkapiirakan lisäksi vielä pullaviinereitä ja voitaikinapitkoja. Mutta palataan niihin leipomuksiin tuonnempana. 




Ohje marjapiirakkaan löytyi ikivanhasta reseptimapista, eikä alkuperä ole enää tiedossa. 

Kookos-mustikkapiirakka

Pohja:
100 g voita tai margariinia
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Päälle:
4 dl mustikoita 
(1 rkl perunajauhoja)
50 g voita tai margariinia sulatettuna
3/4 dl sokeria
1 rkl vaaleaa siirappia
2 dl kookoshiutaleita
1 tl vaniljasokeria

  Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja sekoita taikinaan.
  Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halk. n. 24cm) pohjalle ja reunoille. Jos käytät pakastemustikoita, sekoita sulaneiden marjojen joukkoon perunajauhot. Kaada marjat piirakkapohjalle. 
  Sekoita sulatetun rasvan joukkoon sokeri, siirappi, kookoshiutaleet sekä vaniljasokeri. Nostele seos nokareina marjojen päälle.
  Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa n. 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti