26. huhtikuuta 2016

Suklaamuffinssit kirsikkasydämellä ♥

Kaivelin tänään meidän "herkkulaatikkoa" ja aika järkyttynyt olin, kun huomasin kuinka paljon suklaata laatikkoon oli kertynyt! Useampi suklaalevy, avaamaton Twist-pussi, suklaarusinoita, suklaamunia ja jos vaikka mitä. Siihen sitten lisäksi vielä kaikki tikkarit sun muut, mitä laatikkoon oli hautautunut. En tiedä kuka meille tuota suklaata kantaa, kun kukaan ei tunnu sitä syövän! No, minä taidan olla ainakin osasyyllinen. Kaupassa saattaa suklaahimo iskeä, mutta oikeasti sitä tulee sitten syötyä palanen silloin, toinen tällöin. Näin yhden levyn tuhoaminen kestää ikuisuuden. Tulee välillä niitäkin hetkiä, kun suklaalevyn nähdessä iskee suunnaton himo leipoa jotain suklaista, ja kun ei heti leivokaan, jää suklaa laatikkoon lojumaan. 




Tämän suklaapaljouden ja päiväysvanhan kermaviilin innoittamana leivoin sitten suklaamuffinsseja kirsikkayllätyksellä. Jääkaapista kun sattui löytymään vajaa cocktailkirsikkatölkki, jolle ei muuta käyttöä tunnu olevan. Muffinssit leivoin ikivanhasta reseptimapista löytyneen ohjeen mukaan, joskin jätin suklaakuorrutteen pois ja korvasin sen suklaaraidoilla. Muffinsseista tuli mukavan meheviä ja kirsikkayllätys oli aika piristävä! Jos kirsikat ei iske, voi ne huoletta jättää pois.


Suklaasydämet (suklaamuffinssit kirsikkayllätyksellä)
(n.15kpl)

125 g voita tai margariinia
1½ dl sokeria
2 kananmunaa
100 g tummaa suklaata
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 dl kermaviiliä
Täyte:
säilykekirsikoita
Koristeluun:
muutama pala maitosuklaata
muutama pala valkosuklaata
sokerihelmiä

  Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Leikkaa suklaa suht isoksi, karkeaksi rouheeksi. Lisää suklaarouhe, keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä kermaviili taikinaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina muffinivuokiin. Halkaise kirsikat ja paina puolikas jokaiseen muffinssiin. 
  Kypsennä leivonnaisia 200 asteisessa uunissa noin 15-18 minuuttia tai kunnes ovat tikulla koitettaessa kypsiä.
  Koristele jäähtyneet muffinssit sulatetulla suklaalla ja sokerihelmillä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti