8. kesäkuuta 2016

Hedelmäiset broilerin koipireisipalat


Kummasti nämä mun ruokajutut on edelleen tällaisia helppoja ja nopeita. Ajatus ei vaan pysy kasassa sen vertaa, että voisi mitään monimutkaista kokata. Onneksi broileri ja riisi perheelle edelleen kelpaa, joten turha potea huonoa omaatuntoa yksinkertaisista murkinoista.

Eilen ruoaksi valmistui simppelit, hedelmäiset broilerinkoivet. Ruokaan käytin valmiiksi marinoituja koipi-reisipaloja, kun muuta ei kaupassa ollut tarjolla. Väittäisin kuitenkin, että marinoimattomat toimisi tässä ruoassa paremmin. Sipulikeittoaines on kuitenkin aika suolaista ja yhdessä marinadin kanssa broilerien pinnasta tulee ehkä liiankin suolaista. Tai ainakin kannattaa pyyhkäistä enimmät marinadit pois.
Hedelmäiset broilerin koipireisipalat

3 broilerin koipi-reisipalaa
1 prk (125g) aprikoosisosetta
tilkka vettä
½ pss sipulikeittoaineksia

  Nosta broilerinkoivet uunivuokaan. Lisää hedelmäsoseen joukkoon pikkutilkka vettä, jotta saat nektarimaisen seoksen. Levitä seos koipi-reisien päälle. Ripottele broilerien pinnalle puolisen pussia sipulikeittoaineksia.
  Kypsennä koipi-reisiä 200 asteissa uunissa 45-55 minuuttia, tai kunnes ovat kypsiä. Tarjoa raikkaan salaatin kera. 


Sitten ihan muuta höpinää. Viime kesänä keksin napata muutaman vanhan vanteen kukkaruukuiksi. Toimii todella hyvin, eikä taatusti hajoa, kuten muille mun ruukuille tuppaa käymään. Miehen romukasassa näin muutaman vanteen lisää ja kun ei kerran niitä enää tarvi, taitaa nekin viettää loppuaikansa kukkapenkin virkaa toimittamassa. Kunhan vaan joku kaivaisi ne ensin sieltä romujen keskeltä näkösälle... Ja äkkiäkös tuon maalaisikin, jos väri ei miellytä. 3 kommenttia:

  1. Tällaiset helpot ja nopeat ohjeet on vain tervetulleita.

    VastaaPoista