18. kesäkuuta 2016

Kakkuja kesän rippijuhliin ♥

Vajaan kuukauden päästä meillä vietetään rippijuhlia ja pakko tunnustaa, etten ole suunnitellut juhlia yhtään. Kutsut sain postitettua, mutta siinä ne valmistelut sitten onkin. Niihinkään ei mulla ollut juuri sanomista, sillä tyttö sai päättää, ketä kutsutaan. Ehkä ensi viikolla voisi jo miettiä, että mitä kaikkea juhlia varten täytyisi tehdä. Onneksi juhlista tulee pienet ja kaikki kutsunut on niin tuttuja, etten viitsi heidän takia turhaa stressata. Me tehdään juhlista meidän näköiset ja se saa luvan riittää. 

Vaikka tytön juhlia en ole juuri miettinyt, niin onneksi muiden juhliin saa tehdä tarjottavia. Tänään aamuvarhaisella lähti tuttavan muksun rippijuhliin kaksi pientä voileipäkakkua sekä yksi täytekakku. Täytekakkuun tein kuuden munan kakkupohjan, välistä löytyy mascarponevaahto sekä tuoreita mansikoita. Koristeet on sokerimassaa. Samainen täyte löytyy myös vajaa pari vuotta sitten tehdystä Nurmo-kakusta.
Savulohikakku on tehty vanhalla tutulla ohjeella, joskin kananmunatäytteeseen laitoin tällä kertaa hieman enemmän voita ja vastaavasti vähemmän ranskankermaa. Jotenkin tämä voileipäkakkujen koristelu ei tänään oikein onnistunut. Sen siitä saa, kun yrittää olla tehokas ja jättää aamukahvin juomatta ennen kakkujuttuja. 
Toinen voileipäkakku oli tällä kertaa kasviskakku. Pienensin aavistuksen vanhaa kakkuohjetta, jolloin tästä pitäisi riittää noin 15 hengelle.
Toivottavasti juhlat olivat ikimuistoiset kurjasta säästä huolimatta. ♥


6 kommenttia:

 1. Sä olet kyllä niin kriittinen noiden kakkujesi kanssa. Tai niin kai se on kun paljon leipoo ja tekee, niin aina tulee vaan kriittisemmäksi omia tuotoksia kohtaan. Minun silmissä kaikki nämä kakut on todella upeita ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mä taidan olla. :D Ja totta tuokin, että mitä enemmän leipoo, sitä enemmän vaatii itseltään.

   Poista
  2. Kuulostipas tuo mun kommenttini jotenkin negatiiviselta :0 en kyllä tarkoittanut sitä niin. Hymyilytti vaan, kun itse ihastelen sun kakkuja ja sä et ole ollenkaan tyytyväinen :) Mutta niin taidan itsekin aina aika kovin sanoin arvostella omatekemiä ruokiani etenkin Laurille ja se ihmettelee että mitä vikaa tässä nyt taas on. Mutta kun makujen pitää vaan osua täydellisesti yhteen.... ;)

   Poista
  3. Voi, en mä ainakaan pitänyt sitä mitenkään kriittisenä! Ymmärsin just, mitä tarkoitit. ♥ Samanlaisia ollaan siinäkin, että itseltään vaaditaan täydellisyyttä ja huomaataan liian usein ne "virheet" omissa ruoissa/kakuissa. :D

   Poista