5. joulukuuta 2016

Ihanat Marianne-kuppikakut ♥

Viikonlopun kakkuiluihin kuului myös lauantaiaamuna pyöräytetyt kuppikakut, joista ei kyllä suklaata puuttunut! Taikinaan upposi vaaleaa maitosuklaata, kuorrutteesta löytyy reilu levyllinen Marianne-suklaata. Kaloreita ei siis kannata näiden kohdalla laskeskella! Kuppikakut päätyivät samoihin synttärikemuihin kuin suklainen Ryhmä Hau-kakkukin. Yhden jätin meidän perheen maisteltavaksi, sillä täytyihän tarkistaa voiko näitä vieraille tarjota. Palasen maistettuaan molemmat muksut vaativat, että näitä pitää tehdä joskus itsellekin. 




Kiitos näistä kuppikakuista kuuluu Pullahiirelle, jonka ohjeita soveltelin näitä leipoessa. Itse muffinssit valmistuvat varsin helposti yhden kulhon taktiikalla ja hyvin maistuvat ihan sellaisenaankin. Ihanan meheviä ovat! Mutta jos haluat, niin eipä tuon kuorrutteenkaan valmistus kauhean vaikeaa ole. 




Marianne-kuppikakut

100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
2 dl maitoa
noin 1 dl vaaleaa maitosuklaata rouhittuna
Kuorrute:
250 g Marianne-suklaata 
(piparmintturouheella maustettu maitosuklaa)
400 g voita
1 dl tomusokeria
1 dl tummaa kaakaojauhetta
2 dl vispikermaa
Koristeet:
sokerimassakukkia
sokerihelmiä

  Sulata voi ja jätä jäähtymään hetkeksi. Mittaa kulhoon kaikki kuivat aineet ja sekoita. Riko kuivien aineiden joukkoon kananmunat ja lisää maito sekä suklaarouhe. Lisää vielä jäähtynyt voi joukkoon ja sekoita koko massa puuhaarukalla tasaiseksi. 
  Jaa paperiset muffinssivuoat muffinssipellin koloihin ja jaa taikina tasaisesti vuokiin. Suurempiin vuokiin laitettuna tästä tulee kahdeksan kappaletta ja tavallisiin vuokiin noin kaksitoista. 
  Paista 200 asteessa noin 20-25 minuuttia tai kunnes kuppikakut ovat kypsiä. Kokeile halutessasi kypsyys tikulla. Kuppikakut saavat jäädä hieman pehmeiksi sisältä. Anna kuppikakkujen jäähtyä.
  Sulata suklaa kuorrutetta varten mikrossa pienissä pätkissä välillä sekoittaen. Notkista huoneenlämpöinen voi ja lisää joukoon kaakaojauhe sekä tomusokeri. Vatkaa hyvin. Lisää joukkoon sulatettu ja jo hieman jäähtynyt suklaa. Lisää lopuksi kerma suoraan purkista ja vatkaa massa hyvin sekaisin. Jos haluat, voit lämmittää kermaa ihan hetkisen mikrossa ennen lisäämistä. 
  Pursota kuorrute kuppikakkujen päälle ja koristele halutessasi sokerimassakukilla tai sokerihelmillä.

2 kommenttia:

  1. Nämä olisivat pelkästään jo nimensäkin puolesta sopivia meidän kaffepöytään.
    Nyt on jo Viskille ja minulle tehty leivonnaiset. Ja taitaa sulla kaikenlaista Late-lammas leipomustakin löytyä. Keksisitkö vielä meidän kissoille, Pimulle & Lyytille jotkut omat leivonnaiset...? ;)

    P.S. Tuo Marianne-suklaa on ihan sairaan hyvää!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmmm... Vai kisuille leivonnaiset. Täytyypä kehitellä jotain. :D

      Poista