9. joulukuuta 2016

Sydämellinen yhden pannun ylläripasta broileripyöryköiden kera ♥

Jokin aika sitten Kaksplus ja Sydänmerkki haastoivat ruokabloggaajia suunnittelemaan terveellisen ja maistuvan ruoan, joka kelpaisi perheen pienimmillekin. Mukana on 24 bloggaajaa ja yhtä monta maukasta ruokaa. Käy kurkkaamassa upeat reseptit ja äänestä suosikkiasi. Reseptit löydät Kaksplussan sivuilta

Pikkumiehen sairastuttua diabetekseen, on meidän perheessä ruoan laadulla yhä suurempi merkitys. Tottahan meillä aina on suosittu täysjyvätuotteita ja kasviksia yritän piilottaa ruokiin aina kun mahdollista, mutta kun tuo poika on melkoisen kranttu, on niiden kasvisten syöttäminen välillä hieman haastavaa. Jos pikkumieheltä kysytään, riittäisi pelkkä kurkku ja keitetty porkkana. Banaania voi syödä aina silloin tällöin, mutta muuten ei kasviksista tai hedelmistä piittaa muuten kuin leivonnaisissa ja niitäkin saa syödä varsin rajoitetusti.

Pasta ja lihapullat kuuluvat monen muksun lempiruokiin, joten sen pohjalta oli helppo lähteä kehittelemään sapuskaa. Kaupassa mietin pitkään, teenkö pastan joukkoon lihapullat broilerista vai naudasta. Tällä kertaa broilerin jauheliha vei voiton. Kastikkeesta löytyy pilkottujen kasvisten lisäksi yksi porkkanasydän, jonka joku onnellinen saa lautaselleen. Voitte sopia etukäteen, saako porkkanasydämen löytäjä jonkinlaisen palkinnon vai välttyykö sillä kertaa esimerkiksi pöydän tyhjäämiseltä. 






Kilpailureseptissä oli käytettävä muutamaa Sydänmerkki-tuotetta. Niitä oli tällä kertaa mm. rypsiöljy, broilerin jauheliha sekä täysjyväpasta.

Yhden pannun ylläripasta pyöryköiden kera

Tomaattikastike:
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
1 iso porkkana
1 rkl rypsiöljyä
400 g tomaattimurskaa
3 dl vettä
2 rkl tomaattisosetta
2 tl paprikajauhetta
1 tl oreganoa
ripaus mustapippuria
½-1 tl suolaa
2 tl hunajaa
½ pientä kesäkurpitsaa
Broilerpyörykät:
400 g broilerin jauhelihaa
1dl vettä
½ dl korppujauhoja
1 kananmuna
1 dl hienonnettua persiljaa
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
ripaus mustapippuria
Lisäksi:
3 dl kuumaa vettä
4 dl täysjyvä Nalle-pastaa
hienonnettua persiljaa

  Valmista ensin kastike. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa kuoritun porkkanan paksuimmasta päästä muutaman millin vahvuinen viipale, muotoile siitä sydän ja nosta se sivuun odottamaan. Leikkaa loppu porkkana pieniksi kuutioiksi. Kuutioi myös kesäkurpitsa.
  Kuumenna öljy kattilassa tai isossa kasarissa. Lisää sipuli- ja valkosipulisilppu sekä porkkanakuutiot. Kuullota hetki. Lisää tomaattimurska- ja sose, vesi ja mausteet. Kuumenna ja anna kiehua hiljalleen lihapullataikinan valmistamisen ajan.
  Laita vesi ja korppujauhot kulhoon ja anna turvota hetki. Hienonna sillä välin persilja. Lisää kulhoon loput pyörykkäainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  Lisää kastikkeen joukkoon porkkanasydän sekä kesäkurpitsakuutiot. Muotoile taikinasta kylmällä vedellä kastelluin käsin pyöryköitä ja nostele ne kiehuvaan kastikkeen. Tässä vaiheessa ei kannata kauheasti sekoitella, ettei pyörykät hajoa. Kuumenna ja keitä hiljalleen kannen alla 10 minuuttia.
  Lisää kastikkeeseen mielellään kiehuvan kuuma vesi sekä pasta. Sekoita varovasti. Kuumenna ja keitä vielä, kunnes pasta on sopivan kypsä.
  Ripottele päälle runsaasti persiljaa ja tarjoa halutessasi parmesanraasteen kera. Sopikaa ennen ruokailua, mitä porkkanasydämen löytänyt saa! ♥
  Broilerinjauhelihan voi vaihtaa vaikka naudan jauhelihaan tai korvata pyörykät valmiilla kasvispyöryköillä.

Vielä lopuksi ilouutinen kaikille keittokirjojen ystäville! Jos haluat kauniin, hyvillä resepteillä varustetun kirjan, voit tilata sellaisen Sydänkaupasta hintaan 13,50€ + toimituskulut. Itse olin varsin yllättynyt kirjan sisällöstä ja erityistä plussaa oli resepteihin merkatut ravintosisällöt. Meillä kun elämä on nykyään jatkuvaa hiilareiden laskemista, niin helpottaa kummasti, kun joku on laskenut ne valmiiksi! Jos innostuit, käytä tilatessa koodia LAHJAKIRJA.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti