11. joulukuuta 2016

Joulutortut porotäytteellä

Suolaiset joulutortut tuntuvat olevan tällä hetkellä varsin suosittu herkku, joten pakkohan niistä oli tehdä oma versio. Aluksi suunnittelin kalaisaa versiota, sitten kinkkutäytteellä kruunattuja torttuja, mutta lopulta päädyin poroon, kantarellituorejuustoon ja puolukoihin. Puolukat toivat mukavasti kirpsakkuutta muuten aika suolaiseen täytteeseen. Kokeile ihmeessä tai kehittele oma herkullinen täyte näihin varsin helppoihin ja nopeisiin herkkupaloihin!




Joulutortut porotäytteellä
(20 kpl)

1 kg voitaikinalevyjä
Täyte:
100 g kantarellituorejuustoa
1 dl vispikermaa
n. 100 g kylmäsavustettua pororouhetta
3 rkl hienonnettua sipulia
2-3 rkl hienonnettua ruohosipulia
mustapippuria
Koristeeksi:
puolukoita
ruohosipulisilppua

  Sulata voitaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa levyt kahtia ja leivo tähdiksi. Paista ilman täytettä 225-asteisessa uunissa n. 10-15 minuutin ajan. Anna torttujen jäähtyä.
  Valmista täyte. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja vatkaa vielä hetki. Hienonna sipuli ja ruohosipuli ja lisää ne täytteen joukkoon. Lisää vielä pororouhe ja mausta maun mukaan pippurilla.
  Nostele nokare täytettä torttujen päälle juuri ennen tarjoamista. Koristele puolukoilla ja ruohosipulisilpulla.




Ai niin! Olethan huomannut joulukalenterin SOblogien Facebook-sivulla? Käy ihmeessä kurkkaamassa mitä kivaa muut bloggaajat ovat luukkuihin taikoneet!




3 kommenttia:

  1. Suolaiset joulutortut on kyllä niiiiin hyviä! Ja ainakin meillä aina vieraille maistuneet paremmin kuin hyvin. Huomenna ajattelin työkavereille askarrella torttutaikinasta ja hillosta kuusia. Saa nähdä miten onnistuu.... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyisi kokeilla kyllä jotain kalaisaakin täytettä, tai kinkku, tai kasvis... Miten joulukuuset onnistui?

      Poista
    2. Ei ollut ihan niin hienoja kuin alkuperäisen ohjeen kuuset ;) mutta niin pirun hyviä ne oli!

      Poista