28. tammikuuta 2017

Angry Birds-kakkua kinuski- ja mansikkatäytteellä ♥

Ystäväni miehen lapsukainen täytti 8 vuotta ja sain tehdä pojan juhliin Angry birds-kakun. Ja tällainen siitä sitten tuli. :) 



Kakun täytteeksi valikoitui samainen mansikka-kinuskitäyte kuin aiemmin tehdyssä Ryhmä Hau-kakussakin. Tosin muuttelin hieman kinuskitäytteen ainesmääriä. Keitin kinuskin 1½ desistä kuohukermaa ja 1½ desistä fariinisokeria. Lisäksi täytteeseen tuli 1½ desiä kermaa vaahdotettuna sekä 150 g mascarponea. 

Kakun reunoille laitoin ensin vihreäksi värjätyn, vaniljalla maustetun kreemin ja siihen kiinni suklaakeksejä. Vaikka ostin keksejä kolme pakettia, niin eihän ne sitten piisanneetkaan kakun ympärille. Ehkä kuusi keksiä olisi tarvinnut lisää. Onneksi kaapista löytyi ruskeaa massaa, joten tein sitten kakkuun portin. Ruohikko on pursotettu voikreemistä, lisäksi kakun päälle on murusteltu pari suklaahippukeksiä. Kaikki koristeet on sokerimassaa. 

Ilmeisesti täytyisi lisätä tuohon mansikkatäytteeseen liivate tai pari lisää, sillä taas täyte jäi vähän turhan pehmeäksi. Välillä tuo onnistuu, toisinaan taas ei. 

Angry Birds-kakku kinuski-mansikkatäytteellä

Kakkupohja:
5 kananmunaa
sokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kostutus:
vaniljasokerilla maustettu maito
Kinuskitäyte:
3 dl kuohukermaa
1½ dl fariinisokeria (kevyesti pakattuna)
150 g mascarpone-juustoa
Mansikkatäyte:
250 g pakastemansikkaa
2½ dl vispikermaa
100 g mascarpone-juustoa
3-4 liivatelehteä
1-2 rkl vettä
maun mukaan tomusokeria
Päälle:
175 g suolatonta voita
350 g tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl maitoa
vihreää elintarvikeväriä
2 suklaahippukeksiä muruina
Reunoille:
3 pkt Fingers suklaakeksejä
pieni pala ruskeaa sokerimassaa
mustaa sokerimassaa
Koristeet:
sokerimassaa


  Valmista kakkupohja mielellään täyttämistä edeltävänä päivänä. Punnitse munat. Kerro munien paino 0,7:llä, jolloin saat tarvittavan sokerin painon. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Kerro munien paino 0,7:llä, jolloin saat tarvittavan jauhojen määrän. Tästä 70% on vehnäjauhoja, 30% perunajauhoja. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi muna-sokerivaahtoon. Nostele taikina sekaisin. 
  Voitele halk. 23cm vuoka. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 40-45 minuuttia, tai kunnes pohja on kypsä.
  Aloita kinuskivaahdon valmistus mielellään edellisenä päivänä. Mittaa 1½dl kermaa ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehuu ja jatka keittämistä parin minuutin ajan. Anna kastikkeen jäähtyä ja siirrä jääkaappiin. Kastikkeen täytyy olla täysin kylmää ennen vaahdotusta. 
  Seuraavana päivänä vaahdota loppu kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Vatkaa kylmä kinuskikastike vaahdoksi sähkövatkaimen täydellä teholla. Sekoita kinuskivaahto kerma-tuorejuustoseokseen. 
  Valmista mansikkatäyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta sulaneet ja valutetut mansikat sauvasekoittimella. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon mansikkasose ja tuorejuusto. Makeuta maun mukaan tomusokerilla. Kuumenna vesitilkka kiehuvaksi ja sulata siihen vedestä puristetut liivatelehdet. Anna seoksen jäähtyä hetkisen ja kaada sitten ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla hyvin sekoittaen.
  Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Jos paistoit pohjan irtopohjavuoassa, nosta vuoan reuna kakkupahvin tai tarjoilualustan päälle ja kokoa kakku reunan sisään. Jos paistoit pohjan tavallisessa vuoassa, vuoraa vuoka kelmulla ja kokoa kakku vuokaan.
  Nosta alin levy vuokaan. Kostuta maun mukaan vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä päälle kinuskitäyte. Nosta päälle toinen levy, kostuta. Levitä päälle mansikkatäyte. Nosta päälle viimeinen levy. Kostuta. Peitä kakku kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.
  Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaahdoksi. Lisää muut voikreemin aineet ja vatkaa, kunnes kreemi on notkeaa. Levitä ohut kerros kreemiä kakun päälle ja reunoille pieni nokko kerrallaan. Paina keksit kiinni kakun reunoille. Pehmitä pieni pala ruskeaa sokerimassaa, kauli ohueksi ja muotoile siitä ovi. Tee kahvat mustasta massasta. Nosta ovi paikoilleen. 
  Pursota kakun päälle kreemistä pieni nurmikkoalue. Ripottele murustetut keksit kakun pinnalle. Nostele koristeet päälle. 





Oikein ihanaa syntymäpäivää ja paljon onnea L!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti