22. helmikuuta 2017

Nopea kookos-broilerikeitto

Jokunen vuosi sitten söin itseni täysin irti kanakeitoista. Pelkkä ajatuskin tökki, eikä kanakeittoja ole meillä viime aikoina juuri harrastettu. Maanantaina tein kuitenkin poikkeuksen ja keittelin thaikkutyylisen sopan omaksi iloksi ja muun perheen kiusaksi. Kuva keitosta on varsin kiireessä napattu, mutta koska kerrankin keitto oli erinomaista, päätin reseptin teille jakaa.

Tällaiset keitot on mukavan nopeita tehdä. Eniten aikaa taisi mennä broilereiden ruskistamiseen ja kasvisten pilkkomiseen. Sen jälkeen keitto valmistuikin kuin itsestään. 




Nopea kookos-broilerikeitto

500 g broilerin fileepihviä
öljyä
1 rkl punaista currytahnaa
500 ml kookosmaitoa
6½ dl vettä
1 kanaliemikuutio
½-1 rkl kalakastiketta
1-1½ rkl soijaa
1 rkl ruokokidesokeria
1-2 tl sambal oelekia
1-2 porkkanaa
½ punainen paprika
2 levyä nuudelia
maun mukaan limemehua
Lisäksi:
persiljaa tai korianteria
sambal oelekia

  Leikkaa broilerit reiluiksi suupaloiksi ja ruskista kevyesti kattilassa tilkassa öljyä. Lisää joukkoon currytahna ja sekoittele hetki. Kaada kattilaan kookosmaito ja vesi, lisää joukkoon kanaliemikuutio, tikuiksi leikatut porkkanat, kuutioitu paprika ja maun mukaan kalakastiketta, soijaa ja sokeria. Anna kiehua hiljalleen muutamia minuutteja, kunnes porkkanat ovat hieman pehmenneet. 
  Lisää joukkoon tilkka sambalia sekä nuudelit ja kypsennä vielä hetki, kunnes nuudelit ovat pehmenneet. Mausta maun mukaan limemehulla ja ripottele keiton päälle runsaasti persiljaa tai korianteria. Päälle voi halutessa loiskauttaa sambalia enemmänkin, sillä se toimii tämän keiton kanssa erinomaisesti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti