31. lokakuuta 2017

Pienen pojan FC Barcelona-kakku ♥

Toinen viime viikonlopun kakuista oli FC Barcelona-kakku pienelle jalkapallofanille. Kakusta toivottiin pelipaidan muotoista päivänsankarin nimellä ja iällä varustettuna. Logoa ei onneksi tarvinnut tehdä! 

Kakusta löytyy kaakaokakkupohja, välissä daimtäyte ja massan alla on suklaakreemi. Samainen täyte ja kreemi löytyy myös aiemmin tehdystä Minecraft-kakusta. Kostutukseen käytin vaniljasokerilla maustettua maitoa. 

Kakun alareunasta tuli niin epäsiisti, että alas oli pakko keksiä jotain. Ja kun en muuta keksinyt, tein sitten nokon voikreemiä, jonka värjäsin vihreäksi ja pursotin nurmeksi kakun reunoille. 


Samoihin juhliin lähti myös pellillinen kinkkupiirakkaa sekä pätkiskakku. Jälkikäteen tuli mieleen, että pätkiskakunkin olisi voinut koristella jalkkisteemalla, mutta hyvä siitä tuli näinkin. Kinkkupiirakoista en kuvaa napannut.





Paljon onnea päivänsankarille vielä näin jälkikäteen!

29. lokakuuta 2017

Synttärikakkua mansikka-suklaatäytteellä (gluteeniton, laktoositon & munaton)

Tauko kakkujen suhteen on taas hetkeksi ohi. Viikonloppuna tein parit synttärikakut, pätkiskakun ja pellillisen kinkkupiirakkaa. Ja kaikki siis muille kuin omalle sakille. Pitkästä aikaa leipominen oli taas mukavaa! Toki huomasin, etten vieläkään ole ihan siinä kunnossa, että jaksaisin samanlaista kakkurumbaa kuin keväällä, mutta kyllä tässä hiljalleen voi taas leipoa vähän enemmän. 

Viikonlopun ensimmäinen kakku lähti nuoren neitokaisen synttäreille. Kakku oli gluteeniton, laktoositon ja munaton. Tuo pohja toi leipomiseen omat haasteensa, sillä olen kyllä tehnyt niin gluteenittomia kuin munattomiakin pohjia, mutta en koskaan sellaista joka olisi kumpaakin. Pari harjoituskappaletta oli tehtävä, jotta sai homman toimimaan. 

Aivan tyytyväinen en tähänkään pohjaan ole, vaikka makunsa puolesta tämä oli hyvä! En kostuttanut kakkua ollenkaan, sillä pohja on todella mehevä. Huomasin myös, että pohja paistuu paremmin normaalissa irtopohjavuoassa kuin reunavuoassa, jota yleensä käytän pohjien paistamiseen. Ihan hirveästi kakku ei kohonnut, mutta kun varovasti leikkaa, saa pohjan kolmeen osaan. 

Kakun ulkonäön suhteen sain taas vapaan kädet ja tällainen siitä tuli tällä kertaa. Vähän harmittaa, kun koristeita asetellessa onnistuin hanskoilla sotkemaan tuota kultaista väriä vääriin paikkoihin, mutta kun sitä en nätisti saanut putsattua, niin annoin sitten olla. 



Gluteeniton, laktoositon ja munaton kakkupohja

200 g laktoositonta margariinia
2 dl sokeria
2 dl päärynäsosetta
5½ dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1½ dl kuumaa vettä

  Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon päärynäsose. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vuorotellen kuuman veden kanssa rasvaseokseen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  Voitele irtopohjavuoka (halk.18-20cm) laktoosittomalla margariinilla tai suihkauta vuokaan vuokasprayta. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175 asteisessa uunissa noin 45-55 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä. 
  Kääri jäähtynyt kakku kelmuun ja anna olla jääkaapissa seuraavaan päivään. Näin leikkaaminen oli hieman helpompaa. 



Täytteenä oli tuttu mansikka-suklaatäyte, joskin mansikkaa laitoin tällä kertaa hieman vähemmän. Suklaana käytin Brunbergin laktoositonta maitosuklaata. Massan alla on vaniljalla maustettu voikreemi. 




22. lokakuuta 2017

Juustoinen texmex-lihamureke

Tällä viikolla ollaan vietetty muksujen syyslomaa ja olen ihan tarkoituksella yrittänyt pysytellä pois koneen äärestä. Ei me missään reissussa olla oltu, mutta oon yrittänyt kuitenkin viettää vähän enemmän aikaa pikkumiehen kanssa. 

Ruokapuolellakaan ei ole mitään mullistavaa tullut tehtyä, mutta viikolla tehdyn murekeohjeen ajattelin teille kuitenkin jakaa. Tämä lihamureke on maustettu tacomausteella ja löytyy tästä vähän juustoakin. Koska mureke kaipaa yleensä kaveriksi jotain kastikkeen tapaista, tein tälle lisukkeen tölkkipavuista. Niitä kun sattui kaapista löytymään, enkä oikein muutakaan siihen hätään keksinyt. Mutta kaiken kaikkiaan ihan kelpo ruoka. 




Juustoinen texmex-lihamureke

n. 700g jauhelihaa
1 iso punasipuli
2 valkosipulinkynttä
tilkka öljyä
1½ dl maitoa
3/4 dl korppujauhoja
1 pss taco-mausteseosta
½ tl suolaa
ripaus pippuria
2 dl juustoraastetta
2 kananmunaa
Papulisuke:
1 tlk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
½ sipuli
2 valkosipulinkynttä
chilitahnaa
pippuria

  Hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota niitä pannulla tilkassa öljyä. Nosta sivuun jäähtymään. Mittaa suureen kulhoon maito ja korppujauhot. Anna turvota 5-10 minuuttia. Lisää kaikki mureketaikinan ainekset kulhoon, sekoita tasaiseksi massaksi. Vältä turhaa vaivaamista.
  Nosta taikina uunivuokaan ja muotoile murekkeeksi. Kypsennä 200 asteisen uunin alatasolla n. 35-45 minuuttia murekkeen paksuudesta riippuen. 
  Hienonna papulisukkeen valkosipulit ja sipuli. Kuullota niitä hetki pannulla tilkassa öljyä. Lisää pavut ja maun mukaan chilitahnaa. Kuumenna, älä keitä. Mausta pippurilla. 
  Tarjoa mureke papujen, riisin, salsan ja juustoraasteen kera. 




12. lokakuuta 2017

Helppo hapanimelä broileri ja kissuvauvauutisia ♥

Jospa ensin laittaisi jakoon tällaisen helpon ja ihan hyvän hapanimelän broilerin ohjeen. Tämä ruoka valmistuu ihanan nopsaan ja on jo senkin puolesta mainiota arkiruokaa. Jos hapanimelät sapuskat kiinnostaa, kannattaa kyllä tätäkin kokeilla. Päälle vähän cashewpähkinöitä ja sambalia, niin hyvä tulee.

Hapanimelä broileri

2 porkkanaa
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
450g broilerin maustamattomia fileesuikaleita
1 keltainen paprika
tilkka öljyä
2 rkl soijaa
pieni pala tuoretta inkivääriä raastettuna
½ dl ketsuppia
1½ rkl punaviinietikkaa
2 rkl ruokosokeria
1 pieni tlk ananaspaloja mehussa
1 dl vettä
1 rkl maizenaa

  Viipaloi porkkana ja valkosipulinkynnet, suikaloi sipuli, raasta inkivääri ja paloittele paprika. Ruskista broilerisuikaleet kuumassa pannussa tilkassa öljyä. Mausta broilerit soijalla. Lisää porkkanaviipaleet ja anna niiden kypsyä muutama minuutti.
  Lisää pannuun sipulit ja valkosipulinkynnet. Anna kuullottua hetken. Lisää raastettu inkivääri sekä paprikakuutiot. Kypsennä muutama minuutti. Lisää ketsuppi, etikka, sokeri sekä ananaspalat mehuineen. 
  Sekoita maizena desiin vettä ja lisää seos kastikkeeseen samalla hyvin sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen muutama minuutti.
  Tarjoa riisin, cashewpähkinöiden ja sambal oelekin kera.






Ja sitten voisi olla aika esitellä meidän uusi perheenjäsen. Oon nimittäin aivan unohtanut kertoa, että meille on tullut uusi "vauva"! Ei siis mikään ihmisvauva, minä oon aivan liian vanha moiseen, vaan sellainen söpö pitkäjalkainen ja isokorvainen kissavauva. Lempi muutti meille kolmisen viikkoa sitten. Jo hyvä tovi ollaan pohdittu pennun ottamista meidän kissavanhusten kaveriksi ja nyt sitten sattui löytymään sopiva. Lempin ja veljensä alkuperäinen omistaja oli päättänyt viedä sisarukset piikille, mutta joku ystävällinen ihminen oli sitten ottanut pennut itselleen ja etsi niille kodit. Kissut ei ole olleet kovin hyvällä hoidolla, vaan Lempilläkin oli tullessaan aikalailla korvapunkkeja ja madotukset oli hoitamatta. Ensimmäinen kuuri ei punkkeihin tehonnut kunnolla, mutta huomenna pääsee onneksi lääkäriin hakemaan paremmat lääkkeet. Onhan tuo neiti aikamoinen rasavilli poikiin verrattuna, mutta kyllä niin iloinen olen, kun me tuo pentu saatiin. ♥ Yritin saada neidistä kuvia, mutta on niin eläväinen tapaus ettei kamera ja kuvaaja tahdo pysyä perässä. Alla kuitenkin muutava kuva... 





11. lokakuuta 2017

Juustoinen makaronilaatikko

Makaronilaatikoista on hiljalleen tullut meidän perheen inhokkeja ja ihan vaan siksi, että kaikki on syöneet sitä kyllästymiseen saakka. Tässä kohtaa voin vilkaista peiliin ja tunnustaa, että aivan liian monta kertaa ruokia tuskaillessa on tullut turvauduttua helppoon, edulliseen ja riittoisaan makaronilaatikkoon. Kun ei ole mukamas muuta keksinyt. Ja nyt se sitten kostautuu.

Aina välillä yritän antaa kyseiselle ruoalle mahdollisuuden kokeilemalla siitä erilaisia versioita. Tämä alkuviikosta tehty makaronilaatikko oli jo hieman parempi kuin ne tavalliset kaverinsa, mutta ei tätäkään montaa päivää viitsisi syödä. Ruoan tein Pirkan ohjetta mukaellen. Ehkä mä vaan luovutan ja annan makaronilaatikkojen toistaiseksi olla. Jos ne vaikka joskus taas tällekin sakille maistuisi. 




Juustoinen makaronilaatikko

1 ps (400g) täysjyvämakaroneja
2 l vettä
1½ tl suolaa
400 g jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 suippopaprika
1 liha- tai kasvisannosfondi
mustapippuria rouhittuna
oreganoa
100-150 g cheddarjuustoraastetta
Munamaito:
3 kananmunaa
8-10 dl maitoa
1 tl suolaa

  Keitä makaronit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Siivilöi makaronit ja kaada isoon uunivuokaan.
  Ruskista jauheliha pannussa omassa rasvassaan. Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipulinkynnet, kuutioi paprika. Lisää kasvikset jauhelihan joukkoon ja anna niiden kuullottua. Sekoita joukkoon fondi. Mausta maun mukaan oreganolla ja mustapippurilla.
  Kumoa lihaseos makaronin joukkoon. Lisää juustoraaste ja sekoita kunnolla. Sekoita munamaidon ainekset keskenään ja kaada vuokaan.
  Paista 175-asteisen uunin alatasolla 50-60 minuuttia, kunnes munamaito on hyytynyt. Tarjoa  salaatin kanssa.

5. lokakuuta 2017

Superhelppo ja nopea jauhelihapannupasta ♥

Tänään oli taas edessä se tuskainen pohdinta, että mitä ihmettä sitä oikein syötäisiin. Yritin kaikin tavoin vältellä kauppareissua, mutta koska kotoa löytyneistä aineksista ei syntynyt mitään järisyttävää ideaa, oli pakko sinne kauppaan raahustaa. Olin jo tyytymässä nödesoppaan, ei sillä hyvää sekin on, kunnes siinä kaupan ovella jauhelihatarjouslappusta tuijotellessa päähän pälkähti kuva höyryävästä, kermaisesta yhden pannun jauhelihapastasta. Silläkin uhalla, ettei ruoka muksuille kelpaisi, aloin haalia aineksia ostoskärryyn. Vähän ukkokin auttoi ruoan ideoinnissa ja aluksi kaavailtu tomaattimurska vaihtui lennosta Pirkan mascarpone pastakastikkeeseen. Jotenkin vaan tykkään sen lempeästä mausta. Lisäksi vielä paketti täysjyväpastaa, vähän ruokakermaa ja jauhelihaa ja kotiin kokkailemaan. 

Ennen ruokailua nähtiin se tuttu "Yök, en syö, en varmaan tykkää"-esitys, jota tehostettiin tutkimalla jääkaapin sisältöä ja lopuksi makoilemalla keittiön pöydän alla, mutta kun vaihtoehtona on että syö tai ole syömättä, oli pojan sitten ruokaa maistettava. Ensimmäisen varovaisen näykkäisyn jälkeen suostui poika myöntämään, että kastike on maukasta, toinen haukkapala toi esiin jo tyytyväisen "tämähän on oikein hyvää!"-kommentin. Ja kummasti lautanen tyhjeni hetkessä. 

Jos rehellisiä ollaan, niin enhän minä tuota poikaa voi ruoatta jättää, kun kerran pakko on saada sokerit pysymään sopivissa lukemissa, mutta ei pojan tarvi sitä tietää. 



Helppo jauhelihapannupasta

400 g jauhelihaa
½-1 sipulia
3 valkosipulinkynttä
1tl suolaa
mustapippuria
chiliä
1prk (390g) mascarpone-pastakastiketta
6dl vettä
7dl täysjyväpastaa (tässä Conchiglioni-pastaa)
1dl juustokermaa
2rkl ketsuppia
1tl oreganoa

  Hienonna sipuli ja viipaloi valkosipulinkynnet. Ruskista jauheliha kevyesti paistokasarissa omassa rasvassaan. Lisää hienonnetut sipulit sekä valkosipuliviipaleet. Anna sipulien kuullottua hetki. Mausta suolalla, pippurilla ja maun mukaan chilijauheella. 
  Lisää pannuun pastakastike. Kuumenna ja keitä muutama minuutti. Lisää vesi, kuumenna se kiehuvaksi. Lisää pasta ja keitä n. 9-10 minuuttia, tai kunnes pasta on kypsää. Lisää tarvittaessa tilkka vettä.
  Lisää juustokerma sekä ketsuppi ja mausta ruoka oreganolla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa. Tarjoa ruoka parmesaanin tai Grana Padano-raasteen kanssa.



Tyttö teki tästä ruoasta kasvisversion vaihtamalla jauhelihan kukkakaaliin, lisäsi mukaan vähän linssejä ja maustoi ruoan reilummin. 

3. lokakuuta 2017

Pienen pojan kastekakku ♥

Synttärikakun lisäksi sain viikonloppuna tehdä kakun pienen pojan ensimmäiseen suureen juhlaan. Toiveena oli massapäällysteinen kakku, jota koristaa vauva kastemekossa nallen ja tähtien kera. Täytteeksi valikoitui mansikka-valkosuklaatäyte




Tämä kakku oli aika valtava ja suurin kakku, jonka oon päällystänyt kokonaan massalla. Hieman tuo päällystäminen aiheutti ylimääräisiä sydämentykytyksiä, ja vasta kolmannella kerralla sain massan kaulittua tarpeeksi suureksi. Massaa tähän 10 munan kakun kuorruttamiseen meni kilon verran. Onneksi kakun päälle sai tosiaan laittaa tähtiä, joilla sai peitettyä pienet kauneusvirheet. Vaikka kakun päällystäminen vähän jännittikin, niin lopputulokseen olin ihan tyytyväinen. Kerrankin! 




Tämän kakun myötä saa vieraille leipomiset hetkeksi jäädä. Tai ainakin tarkkaan mietin, riittääkö virtaa, jos joku kakkuja kysyy. Elämä on keväästä lähtien ollut sellaista pyöritystä, että nyt on syytä vähän huilailla ja ladata akkuja. Ei sillä, leipominen on ihanaa, mutta pakko kuunnella omaa kroppaakin välillä. Mies kyllä naureskeli, että tuskin maltan kieltäytyä, jos joku kakkua pyytää. No, sen aika näyttää. 

2. lokakuuta 2017

Pikainen kasviskasari

Meillä ei lihatonta lokakuuta vietetä tänäkään vuonna, mutta ajattelin kuitenkin yrittää useammin ilahduttaa perheen teiniä kasvisruoilla. Haaveissa on, että joskus oppisin hyödyntämään enemmän erilaisia kasviksia, muitakin kuin niitä tuttuja ja turvallisia. Muutamia kasvisruokakirjoja oon hyllyyni jo haalinut, mutta toistaiseksi niille ei ole ollut käyttöä. Täytyisi kyllä uskaltautua niitä kirjojen reseptejä testailemaan. 

Tämä kermainen kasviskasari syntyi pitkälti niistä aineksista, joista tyttö tykkää ja joita sattui kaapista löytymään. Neiti ei tätä ole vielä päässyt maistelemaan, mutta mun makuun tämä oli ihan ok. Sen lisäksi, että ruoka oli ihan syötävää, oli tämä mukavan helppo ja nopea tehdä. 




Kermainen kasviskasari

1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 isohkoa porkkanaa 
pieni pala kukkakaalta
1 tlk kokonaisia herkkusieniä
8-10 aurinkokuivattua tomaattia
1½ dl vettä
1 kana- tai kasvisliemikuutio
2 dl ruokakermaa
mustapippuria
2 tl basilikaa
tilkka öljyä

  Lohko sipuli, viipaloi valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita ja valkosipulinkynsiä kasarissa tai padassa tilkassa öljyä. Lisää joukkoon viipaloidut porkkanat ja kukinnoiksi paloitellut kukkakaalit. Lisää vesi ja murenna liemikuutio joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen kannella peitettynä 10-15 minuuttia. Sekoittele välillä. 
  Valuta herkkusienet ja ruskista ne kevyesti pannulla. Lisää pataan yhdessä suikaloitujen tomaattien kanssa. Mausta basilikalla ja mustapippurilla ja lisää ruokakerma joukkoon. Kuumenna ja keitä vielä hiljalleen 5-10 minuuttia ilman kantta.
  Tarjoa pastan tai riisin kera. 

1. lokakuuta 2017

Mansikka-kinuskikakkua suklaaganachella ♥

Olen tainnut ennenkin hämmästellä, miten jostain ihmisestä voi lyhyessä ajassa tulla niin hirvittävän tärkeä. Tutustuin alkukesästä pojan diabetesleirillä erääseen nuoreen naiseen, pienen d-lapsen äiti hänkin, ja näiden muutamien kuukausien aikana hänestä on tullut aika korvaamaton. Mikä tahansa asia pojan sairaudessa mietityttääkin, niin aina voi huolensa toiselle kertoa. Enkä usko, että kukaan muu voi näitä murheita samalla tavalla ymmärtää kuin toisen diabeetikon vanhempi. Oli tilanne taikka sairaus mikä tahansa, niin vertaistuki on kyllä korvaamatonta. ♥

Tämä nuori nainen vietti eilen synttäreitään ja sain tehdä hälle kakun. Kakun suhteen sain aika vapaat kädet, mikä on aina yhtä pelottavaa. Paljon helpompi on lähteä suunnittelemaan kakun makua ja ulkonäköä, kun tietää edes vähän millaista toinen toivoo. Lopulta täytteeksi valikoitui kinuski ja mansikka, päälle kerma ja maitosuklaaganache. Kakku on laktoositon.




Mansikka-kinuskikakku suklaaganachella

Pohja:
5 kananmunaa
sokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta
Kostutus: 
vaniljasokerilla maustettu maito
Kinuskivaahto:
2½ dl kuohukermaa
1 1/4 dl fariinisokeria (kevyesti pakattuna)
125 g mascarponea
Mansikkatäyte:
200 g pakastemansikkaa
2½ dl vispikermaa
100 g mascarponea
4 liivatelehteä
2 rkl vettä
½-3/4 dl tomusokeria
1-2 tl vaniljasokeria
Päälle:
4 dl vispikermaa
2-3 rkl vaniljakreemijauhetta
maun mukaan tomusokeria
(tippa valkoista pastaväriä)
Maitosuklaaganache:
125 g Brunbergin maitosuklaata
3/4 dl kuohukermaa
pieni nokare voita
Koristeet:
sokerimassaruusut
koristehelmiä
pikkuisia marenkeja

  Valmista pohja mielellään täyttämistä edeltävänä päivänä. Voitele 22 senttinen kakkuvuoka tai paista kakku rengasvuoassa. Riko munat kulhoon ja punnitse ne. Kerro paino 0,7:llä, jolloin saat selville tarvittavan sokerin määrän. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. 
  Punnitse vehnä- ja perunajauhot. Tarvittava määrä yhteensä on munien paino * 0,7. Tästä vehnäjauhojen osuus on 70%, perunajauhojen 30%. Siivilöi seos munavaahtoon ja nostele taikina varovasti sekaisin. 
  Paista kakkua 175 asteessa uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Jos kakkuun painettuun tikkuun ei jää taikinaa, on pohja kypsä. Kumoa kakkupohja ja anna sen jäähtyä.
 Aloita kinuskivaahdon valmistus mielellään edellisenä päivänä. Mittaa 1,25 dl kermaa ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehuu ja jatka keittämistä parin minuutin ajan. Anna kastikkeen jäähtyä ja siirrä jääkaappiin. Kastikkeen täytyy olla täysin kylmää ennen vaahdotusta. 
  Seuraavana päivänä vaahdota loppu kerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto. Vatkaa kylmä kinuskikastike vaahdoksi sähkövatkaimen täydellä teholla. Sekoita kinuskivaahto kerma-tuorejuustoseokseen. 
 Valmista mansikkatäyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta sulaneet ja valutetut mansikat sauvasekoittimella. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon mansikkasose ja tuorejuusto, vatkaa tasaiseksi. Makeuta maun mukaan tomusokerilla. Kuumenna vesitilkka kiehuvaksi ja sulata siihen vedestä puristetut liivatelehdet. Anna seoksen jäähtyä hetkisen ja kaada sitten ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla hyvin sekoittaen.
    Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Jos paistoit pohjan irtopohjavuoassa, nosta vuoan reuna kakkupahvin tai tarjoilualustan päälle ja kokoa kakku reunan sisään. Jos paistoit pohjan tavallisessa vuoassa, vuoraa vuoka kelmulla ja kokoa kakku vuokaan.
  Nosta alin levy vuokaan. Kostuta maun mukaan vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä päälle kinuskitäyte. Nosta päälle toinen levy, kostuta. Levitä päälle mansikkatäyte. Nosta päälle viimeinen levy. Kostuta. Peitä kakku kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.
  Lisää kerman joukkoon vaniljakreemijauhe, maun mukaan tomusokeria ja halutessa tippa valkoista pastaväriä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Levitä kakun päälle ja reunoille ensin ohut kerros kermaa. Tämä sitoo mahdolliset irtomurut. Levitä sitten päälle toinen, tasainen kermakerros. Nosta kakku jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi, mieluummin vähän pidemmäksi aikaa. 
  Valmista ganache. Rouhi suklaa ja kaada rouhe esim. metalliseen kulhoon. Kuumenna kerma kiehumispisteeseen (ei kuitenkaan kiehuvaksi!) ja kaada se suklaan päälle. Anna seistä hetken ja sekoita varoen, kunnes suklaa sulaa. Voit halutessasi lisätä joukkoon pikkunokareen voita kiiltoa tuomaan. Liika vatkaus tekee ganacheen ilmakuplia. Jos suklaa ei sula, voit pitää metallikulhoa hetken lieden jälkilämmöllä tai pitää muovikulhoa hetken mikrossa.
  Anna ganachen jäähtyä hieman ja kaada se sitten kakun päälle. Liian kuuma ganache sulattaa kerman, liian kylmä jässähtää. Levitä ganachea lastalla reunoja kohti, jotta saat suklaan valumaan nätisti. Jos haluat, valumat voi tehdä myös pursottamalla ganachea kakun reunoille.
  Nosta kakku hetkeksi kylmään ennen koristelua. Nostele sitten koristeet kakun päälle haluamallasi tavalla.

Ganache ehti jäähtyä aavistuksen liikaa ennen kakun päälle levittämistä, joten pinnasta ei tullut ihan tasainen.