5. lokakuuta 2017

Superhelppo ja nopea jauhelihapannupasta ♥

Tänään oli taas edessä se tuskainen pohdinta, että mitä ihmettä sitä oikein syötäisiin. Yritin kaikin tavoin vältellä kauppareissua, mutta koska kotoa löytyneistä aineksista ei syntynyt mitään järisyttävää ideaa, oli pakko sinne kauppaan raahustaa. Olin jo tyytymässä nödesoppaan, ei sillä hyvää sekin on, kunnes siinä kaupan ovella jauhelihatarjouslappusta tuijotellessa päähän pälkähti kuva höyryävästä, kermaisesta yhden pannun jauhelihapastasta. Silläkin uhalla, ettei ruoka muksuille kelpaisi, aloin haalia aineksia ostoskärryyn. Vähän ukkokin auttoi ruoan ideoinnissa ja aluksi kaavailtu tomaattimurska vaihtui lennosta Pirkan mascarpone pastakastikkeeseen. Jotenkin vaan tykkään sen lempeästä mausta. Lisäksi vielä paketti täysjyväpastaa, vähän ruokakermaa ja jauhelihaa ja kotiin kokkailemaan. 

Ennen ruokailua nähtiin se tuttu "Yök, en syö, en varmaan tykkää"-esitys, jota tehostettiin tutkimalla jääkaapin sisältöä ja lopuksi makoilemalla keittiön pöydän alla, mutta kun vaihtoehtona on että syö tai ole syömättä, oli pojan sitten ruokaa maistettava. Ensimmäisen varovaisen näykkäisyn jälkeen suostui poika myöntämään, että kastike on maukasta, toinen haukkapala toi esiin jo tyytyväisen "tämähän on oikein hyvää!"-kommentin. Ja kummasti lautanen tyhjeni hetkessä. 

Jos rehellisiä ollaan, niin enhän minä tuota poikaa voi ruoatta jättää, kun kerran pakko on saada sokerit pysymään sopivissa lukemissa, mutta ei pojan tarvi sitä tietää. 



Helppo jauhelihapannupasta

400 g jauhelihaa
½-1 sipulia
3 valkosipulinkynttä
1tl suolaa
mustapippuria
chiliä
1prk (390g) mascarpone-pastakastiketta
6dl vettä
7dl täysjyväpastaa (tässä Conchiglioni-pastaa)
1dl juustokermaa
2rkl ketsuppia
1tl oreganoa

  Hienonna sipuli ja viipaloi valkosipulinkynnet. Ruskista jauheliha kevyesti paistokasarissa omassa rasvassaan. Lisää hienonnetut sipulit sekä valkosipuliviipaleet. Anna sipulien kuullottua hetki. Mausta suolalla, pippurilla ja maun mukaan chilijauheella. 
  Lisää pannuun pastakastike. Kuumenna ja keitä muutama minuutti. Lisää vesi, kuumenna se kiehuvaksi. Lisää pasta ja keitä n. 9-10 minuuttia, tai kunnes pasta on kypsää. Lisää tarvittaessa tilkka vettä.
  Lisää juustokerma sekä ketsuppi ja mausta ruoka oreganolla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa. Tarjoa ruoka parmesaanin tai Grana Padano-raasteen kanssa.



Tyttö teki tästä ruoasta kasvisversion vaihtamalla jauhelihan kukkakaaliin, lisäsi mukaan vähän linssejä ja maustoi ruoan reilummin. 

2 kommenttia:

  1. Hei kiitos tästä, tämä menee meillä ruokalistalle ensi viikolla! Tässä on kaikki ainekset isännän uudeksi lempiruuaksi... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti isännälle kelpaa! Nämä tällaiset pastat on kyllä aivan parhaita arkiruokia. :)

      Poista